Σάλος στην Κρήτη: Μητροπολίτης “χτύπησε” σπίτι σε πλειστηριασμό!

 25/02/2024    07 : 10 : 05
ιερεας
68 / 100

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών Καταναλωτών, Βαγγέλης Κρητικός, το σπίτι, που αποτελούσε την α’ κατοικία του μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα και ήταν και η μοναδική κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμό από fund. Το αρχικός χρέος του οφειλέτη ήταν 45.000 ευρώ από δάνειο Τραπέζης όμως αυτό είχε φτάσει πλέον στα 120.000 ευρώ

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης από την κίνηση Μητροπολίτη του νησιού να συμμετέχει ως πλειοδότης σε πλειστηριασμό φτάνοντας μάλιστα να προσφέρει και αντίτιμο 296.000 ευρώ για την α’ κατοικία μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα! Το σπίτι βεβαίως το χτύπησε με 310.000 ευρώ φαρμακοποιός και δεν πέρασε στο Επιμορφωτικό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης που εκπροσωπούσε ο ίδιος ο Δεσπότης δίνοντας τις προσφορές.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν να συμμετέχει σε πλειστηριασμό που έβγαλε fund στον αέρα. Την ίδια στιγμή η ανησυχία που προκλήθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας είναι φανερή πλέον μετά την αποκάλυψη στο Ράδιο 9.84 του Ομίλου της Κρήτη TV από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών – Καταναλωτών Ελλάδας Βαγγέλη Κρητικό ο οποίος τόνισε ότι κάθε βδομάδα 2.000 με 2.5 χιλιάδες είναι οι πλειστηριασμοί, αποκαλύπτοντας πως στην Κρήτη πρόσφατα βγήκε στο σφυρί κατοικία μη δυνάμενου οφειλέτη με πολυμελή οικογένεια, όπου η κατοικία κατέληξε σε αγοραστή φαρμακοποιό, αλλά το πιο προκλητικό όπως είπε ήταν πως ανάμεσα στους μετέχοντες στον πλειστηριασμό για την αγορά του ακινήτου ήταν και εκπρόσωποι από Νομικό Πρόσωπο Μητρόπολης που υπάγεται στην Εκκλησία Κρήτης.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε άμεση αντίδραση από πλευράς του εκκλησιαστικού κύκλου της Κρήτης με πρόθεση να πληροφορηθούν τις ενέργειες του Δεσπότη!

Όπως έγραψε το neakriti.gr η Μητρόπολη και δύο ακόμη ιδιώτες «κονταροχτυπήθηκαν» στον πλειστηριασμό για το ποιος θα «χτυπήσει» και θα κατοχυρώσει το σπίτι του μικρομεσαίου. Εν τέλει αυτό κατοχυρώθηκε σε φαρμακοποιό που ήταν αποφασισμένος να το πάρει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών Καταναλωτών, Βαγγέλης Κρητικός, το σπίτι, που αποτελούσε την α’ κατοικία του μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα και ήταν και η μοναδική κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμό από fund.

Το αρχικός χρέος του οφειλέτη ήταν 45.000 ευρώ από δάνειο Τραπέζης όμως αυτό είχε φτάσει πλέον στα 120.000 ευρώ.

Στην ιδιοκτησία του οφειλέτη βρισκόταν ένα κτίσμα 200 τ.μ ηλικίας 100 ετών που ήταν κληρονομιά από τον προπάππου του και φυσικά είχε κηρυχθεί διατηρητέο.

Το ακίνητο κατά της πληροφορίες «χτύπησε» η Μητρόπολη στην οποία υπάγεται η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι με προσφορά 200.000 ευρώ.

Στον πλειστηριασμό δε εμφανιζόταν το Επιμορφωτικό και Επικοινωνιακό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης δια του νομίμου και επίσημου εκπροσώπου του που ήταν ο ίδιος ο Δεσπότης!

Δηλαδή ο Δεσπότης έκανε τις προσφορές! Το κονταροχτύπημα των πλειοδοτών έφτασε στις 290.000 ευρώ ώσπου ο ένας εκ των τριών ενδιαφερόμενων προσέφερε 295.000 ευρώ. Η Μητρόπολη δεν το έβαλε κάτω και προσέφερε 296.000 ευρώ και σταμάτησε σε αυτό το ποσό κατά τις πληροφορίες. Τελευταία προσφορά έδωσε ο φαρμακοποιός που τελικά προσέφερε 310.000 ευρώ και κατοχύρωσε το σπίτι.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}