Ρεκόρ κωλοτούμπας…από την Κυβέρνηση!

 18/07/2024    01 : 06 : 05
κωλοτουμπα
61 / 100

Κυβέρνηση: Ουτε μια, ούτε δύο αλλά… τρεις αναδιπλώσεις (για να μην πούμε κωλοτούμπες) μετρήσαμε σε λίγα 24ωρα και μάλιστα σε κρίσιμα για τον πολίτη μέτωπα, υγεία, φορολογία και ασφάλιση.

Η πλέον εντυπωσιακή ανήκει στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, που εν μια νυκτί ανακάλεσε την εγκύκλιο που προέβλεπε συνταγογράφηση όλων των αντιγριπικών εμβολίων. Προηγήθηκε σκληρό βίντεο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με ολίγα «γαλλικά» αλλά και σοβαρά υπονοούμενα, τόσο για την ίδια, όσο και για την κυβέρνηση.

«Μπέρδεμα» προέκυψε και από τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, αλλά άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αλλαγής των συντελεστών. «Δεν μπορώ να πω καταρχήν αν θα αυξηθεί μια κλίμακα ή οτιδήποτε, αλλά συνολικά όμως, είναι δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε μια σειρά από στόχους με τη μεταρρύθμιση αυτή. Πρέπει να πετύχουμε την αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων», σημείωσε. Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί. Συνέδεσε το θέμα και με τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται επιδόματα, καθώς «τώρα οι πρώτοι που παίρνουν τα επιδόματα ή παίρνουν τα παιδιά τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι όλοι αυτοί οι οποίοι δηλώνουν αυτά τα 1.000 ευρώ (σ.σ. εισόδημα) το χρόνο και προφανώς περνάνε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια».

Ακολούθησε σούσουρο αν κρίνουμε από το ότι μια ημέρα τα παραπάνω «ακυρώθηκαν». «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες», δήλωσε στον Real FM. Μάλιστα το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου καταλήγει λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών». Κάτι τέτοιο δεν ακούσαμε να αναφέρεται στη συνέντευξη. Λεπτομέρεια θα πείτε μπροστά στην ανάγκη να «αποσυρθεί» και αυτό…

Και ερχόμαστε στον Αδωνι Γεωργιάδη. «Στις αρχές του επόμενου έτους θα μειώσουμε τις εισφορές επιπλέον 1%, τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4% και θέλουμε να φτάσουμε μείωση 5% των εισφορών» δήλωσε σε συνέδριο.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να σπεύσει άρον άρον να μαζέψει τη δήλωση. «Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις, κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024», σημείωσε σε δήλωσή επικαλούμενος μάλιστα τις ζημιές από τις πλημμύρες λες και αυτές ανέκυψαν τώρα!

Δεν είναι η πρώτη «γκάφα» για τον υπουργό Εργασίας. Θυμίζουμε ότι αρχές Αυγούστου με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ ότι «θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του».

Ελα όμως που μάλλον δεν ήξερε ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών και το 8+8=16 ώρες εργασίας τη μέρα «δεν παίζει».

Πίσω το πήρε και αυτό…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}