“Πόλεμος” στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

 11/12/2023    01 : 19 : 27
σεβαστιδης στενιωτη
69 / 100

Για “μια οριστική ρήξη με την δημοκρατία και την ανοχή στην αντίθετη άποψη” που συνοδεύει από τον χαρακτηρισμό περί πρακτικών “ναζισμού από την Στενιώτη και ΣΊΑ” μιλάει ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Χρ. Σεβαστίδης, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ υπό τον πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη να διαγραφεί από “την ιστοσελίδα και την ιστορία” της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, του δελτίο τύπου – ανακοίνωση του προηγούμενου προεδρείου της, υπό τον κ. Σεβαστίδη, με την προτροπή στην Πολιτεία να “αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με τον -τότε- απεργό πείνας Δημ. Κουφοντίνα”.

Η πλειοψηφία του ΔΣ ανέφερε πως αποφασίστηκε ομόφωνα “..η ανάκληση και οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την ιστορία αυτής του δελτίου τύπου με τον τίτλο: «για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια (24-2-2021) από το τότε γραφείο τύπου, αποτελούμενο από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη και την Ευθαλία Κώστα, σε ένδειξη και ως πράξη σεβασμού στις Δημοκρατικές Αρχές και με δεδομένο, ότι πάντα η Ένωση αγωνιζόταν για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία εντός των πλαισίων του Συντάγματος.

Η ανάκληση αποτελεί χρέος του νυν Προεδρείου, καθότι η έκδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή από την Ένωση πολλών συναδέλφων ενώ ακόμη περισσότεροι (πάνω από 700) υπέγραψαν έγγραφα διαμαρτυρίας για τη στήριξη των άνω συναδέλφων στον καταδικασθέντα τρομοκράτη ενώ οι υγειονομικές συνθήκες του κορονοϊού εμπόδισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προς ανάκληση αυτού, όπως ήταν η βούληση του Δικαστικού Σώματος”.

Από την πλευρά του ο κ. Σεβαστίδης αναφέρει :

“Διαβάζουμε στο σημείο 9 της ανακοίνωσης “Η οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και από την ιστορία της του δελτίου Τύπου….”

Είναι φρικιαστικό αυτό που γίνεται. Μια οριστική ρήξη με την δημοκρατία και την ανοχή στην αντίθετη άποψη. Πρακτικές ναζισμού από την Στενιώτη και ΣΊΑ.

Στην προσπαθεια να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστεί το σκάνδαλο της διαπλοκής της με το γραφείο του Δικαστικού επιμελητή, αποφάσισαν να διαγράψουν δελτίο Τύπου της Ένωσης που είχε εκδοθεί πριν 2 χρόνια.

Aκόμα κι αν διαφωνει κάποιος με τις απόψεις του αιρετού οργάνου του, δεν παύουν όλα αυτά να αποτελούν την ιστορία μας.

Μία ιστορία αντιθέσεων, διαφορετικών απόψεων και οπτικής από συναδέλφους που έχουν εκλεγεί και εκλέγονται για χρόνια στο αντιπροσωπευτικο μας όργανο από εκατοντάδες συναδέλφους.

Οι χασάπηδες της ιστορίας της Ένωσης δεν ανέχονται καμία άλλη γνώμη. Διαγραφουν ότι δεν τους αρέσει. Τις 250 υπογραφές που είχαν συγκεντρώσει τις έκαναν σήμερα 700!! Επικαλούνται την πλειοψηφία που έχουν αυτή τη στιγμή και μακελευουν όποιον τολμάει να αποκαλύπτει την βρώμικη δράση της προέδρου τους. Ή σιωπας ή σε διαγράφω!

Ας φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε αναλογικά να γίνει εάν λέγαμε κι εμείς ότι την στιγμή που θα μας εμπιστευτούν οι συνάδελφοι την πλειοψηφία του ΔΣ, δεσμευομαστε να διαγράψουμε από την σελίδα της Ένωσης και την ιστορία της όλες τις ανακοινώσεις που φέρουν την υπογραφή Στενιωτη διότι αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου που πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Η διαγραφή των αντιθέτων θέσεων δεν φανερώνει υπεροχή αλλά αδυναμία. Αδυναμία να αναμετρηθεί κάποιος με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε οριστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε και μένουν εκκρεμή”.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}