Πρόβλεψη-τρόμος από Kiyosaki: Η επόμενη που θα καταρρεύσει θα είναι η Bank of Japan

 13/04/2024    02 : 27 : 03
robert kiyosaki
67 / 100

Στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, ο ειδικός στα χρηματοοικονομικά Robert Kiyosaki προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα μιας παγκόσμιας δύναμης μπορεί να είναι η επόμενη που θα χρεοκοπήσει.
“Η μεγαλύτερη τράπεζα που πρόκειται να καταρρεύσει είναι η Bank of Japan”, εξήγησε ο Kiyosaki.
Λόγω του ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας οδήγησε τα επιτόκια στο μηδέν και χρηματοδότησε τις αγορές παραγώγων θα αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα.

Και η αγορά παραγώγων, όπως είπε ο Warren Buffett για τα παράγωγα, είναι όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής και η αγορά παραγώγων στον κόσμο σήμερα, που χρηματοδοτείται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, είναι ένα τετράκις εκατομμύριο δολάρια”, ανέφερε ο Kiyosaki.
Τα σχόλια του συγγραφέα του “Rich Dad, Poor Dad” έρχονται εν μέσω αυτού που ορισμένοι έχουν χαρακτηρίσει αισιόδοξα ως ράλι της αγοράς, αλλά ο Kiyosaki αμφισβήτησε την ιδέα της επιστροφής, επισημαίνοντας ζητήματα με τις αγορές παραγώγων.

Διαβάστε και εδώ:

Πως η αλλαγή στάσης της Ιαπωνίας μπορεί να τινάξει στον αέρα τις αγορές

Προειδοποίησε επίσης ότι η ισχυρή σύνδεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με τις αγορές παραγώγων την έθεσε σε πιο ευάλωτη θέση και απειλεί με μεγαλύτερες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Δεν έχουμε δει ακόμα το κραχ να έρχεται…

Σύμφωνα με τον Kiyosaki δεν έχουμε δει ακόμα το κραχ να έρχεται.
Εκτός από το ζήτημα με τις αγορές παραγώγων, επέκρινε τις συνήθειες εκτύπωσης χρήματος μαζί με την επιθετική στρατηγική αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
“Από το 2008, τα επιτόκια πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν.
Ξαφνικά, τα επιτόκια ανεβαίνουν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell έχει αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.
Έτσι, κάποιος λέει, ‘λοιπόν, παίζει τον Volcker’.
Λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της Fed, Paul Volcker αύξησε τα επιτόκια επί χρόνια.
Ο Powell το κάνει σε διάστημα μηνών”, δήλωσε ο Kiyosaki.

“Η Κίνα μας κυνηγάει”

Ενώ το δολάριο των ΗΠΑ έγινε το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα τη δεκαετία του 1940, η Κίνα έχει λάβει επιθετικά μέτρα για να ανταγωνιστεί οικονομικά και να αντικαταστήσει το δολάριο με το γουάν.
Η αυξανόμενη επιρροή της μέσω προσπαθειών όπως η Πρωτοβουλία Belt and Road Initiative έχει συγκεντρώσει μόνο περισσότερη υποστήριξη για την κομμουνιστική χώρα.

“Το πρόβλημα με τους Αμερικανούς είναι ότι ζούμε σε μια γυάλα.
Δεν μπορούμε να δούμε ότι βλέπουν όλοι.
Και αυτή τη στιγμή, οι BRICS, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και η Σαουδική Αραβία, πρόκειται να στραφούν στο κινεζικό γουάν και αυτό θα στείλει τρισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια πίσω σε εμάς”, δήλωσε ο Kiyosaki.

Παρομοιάζοντας την παγκόσμια οικονομία με ένα ρήγμα, ο Kiyosaki προειδοποίησε ότι οι παράγοντες αυτοί προκαλούν ήδη δονήσεις και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}