Προφητεία-βόμβα Kiyosaki: “Η επόμενη τράπεζα που θα καταρρεύσει είναι η Credit Suisse”

Δευτέρα 03/03/2024    01 : 24 : 37
robert kiyosaki
57 / 100

Ο αναλυτής και επενδυτής της Wall Street που είχε προβλέψει την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 αποκάλυψε ποια τράπεζα πιστεύει ότι θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, εν μέσω των κλυδωνισμών από το κλείσιμο της Silicon Valley Bank (SVB).

“Το πρόβλημα είναι η αγορά ομολόγων, και η πρόβλεψή μου, είχα προβλέψει την πτώχευση της Lehman Brothers πριν από χρόνια, και νομίζω ότι η επόμενη τράπεζα που θα καταρρεύσει είναι η Credit Suisse”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Rich Dad Company, Robert Kiyosaki, “επειδή η αγορά ομολόγων καταρρέει”.

credit suisse

Λίγες ημέρες αφότου η SVB, η τράπεζα με έδρα την Καλιφόρνια που χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου και νεοφυείς επιχειρήσεις, κήρυξε πτώχευση, η Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι θα κλείσει για να προστατεύσει τους καταναλωτές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ομοίως με την SVB, η Signature Bank ήταν δημοφιλής μεταξύ των εταιρειών κρυπτογράφησης.
Το ίδρυμα παρείχε υπηρεσίες καταθέσεων για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία των πελατών του, αλλά δεν χορηγούσε δάνεια με την εξασφάλισή τους.

Η ανακοίνωση του κλεισίματος έγινε με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) και της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι οι πελάτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Αμερικανό φορολογούμενο.
Παρόμοια προσφυγή θα παρασχεθεί σύντομα στους πελάτες της Signature Bank, υποστήριξαν επίσης οι ρυθμιστικές αρχές.

Το πρόβλημα των ομολόγων

Ο Kiyosaki εξήγησε περαιτέρω πώς η αγορά ομολόγων – το “μεγαλύτερο πρόβλημα” της οικονομίας – θα βάλει τις ΗΠΑ σε “σοβαρό πρόβλημα”, καθώς αναμένει ότι το αμερικανικό δολάριο θα αποδυναμωθεί.
“Το αμερικανικό δολάριο χάνει την ομοιογένειά του στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Οπότε θα τυπώνουν όλο και περισσότερο και περισσότερο”, δήλωσε ο ειδικός κρατώντας ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου, “προσπαθώντας να το κρατήσουν από το να βουλιάξει”.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και τους ατομικούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης (IRAs) στο σημερινό περιβάλλον της αγοράς, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος θα πληγεί περισσότερο από τις διασώσεις των τραπεζών.

“Η γενιά μου, οι boomers, προσπαθούμε να συνταξιοδοτηθούμε.
Οπότε αυτή είναι η τέλεια καταιγίδα από πολλές απόψεις”, δήλωσε ο Kiyosaki.
“Όπως είπα, και πάλι, νομίζω ότι η Fed και η FDIC σηματοδότησαν ότι πρόκειται να τυπώσουν ξανά, γεγονός που κάνει τις μετοχές καλές.
Αλλά ανησυχώ για την Credit Suisse”, ανέφερε.

Εν μέσω υπερπληθωρισμού και εκτύπωσης περισσότερου χρήματος, ο Kiyosaki συμβούλευσε να εξερευνήσει ή να αγοράσει επενδύσεις σε ασήμι και χρυσό κατά τη διάρκεια μιας ασταθούς αγοράς.
“Η Fed και η FDIC προκαλούν υπερπληθωρισμό, γεγονός που κάνει τον χρυσό και το ασήμι ακόμα καλύτερες επενδύσεις.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Πάμε για δικαίωση Kiyosaki;; Η Credit Suisse παραδέχεται “σφάλματα” στις οικονομικές της καταστάσεις

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}