Προειδοποίηση ΕΟΦ για τρία συμπληρώματα διατροφής

 23/06/2024    08 : 10 : 49
εοφ
65 / 100

Την προσοχή των πολιτών σε τρία συμπληρώματα διατροφής εφιστά ο ΕΟΦ. Το ένα, μάλιστα, διαφημίζεται μέσω spam emails και εμφανίζεται ως θεραπευτικό!

Με ανακοινώσεις του, ο ΕΟΦ ζητά από τους καταναλωτές να μην αγοράζουν τα συμπληρώματα διατροφής γιατί είτε δεν έχουν έγκριση είτε δεν είναι καν γνωστοποιημένα από τον Οργανισμό.

Τα συμπληρώματα διατροφής για τα οποία προειδοποιεί ο ΕΟΦ είναι:

  • το προϊόν CANNABIS OIL το οποίο προωθείται μέσω spam emails και
  • τα συμπληρώματα διατροφής NAPALM ENERGIZER με γεύση Pinacolada και Mango-lemon.

Για το CANNABIS OIL ο ΕΟΦ τονίζει ότι διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (θεραπεία αρθρώσεων, προστασία από ιούς, θεραπεία προστατίτιδας κλπ). Καθώς δεν έχει αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Σε ό,τι αφορά στα NAPALM ENERGIZER με γεύση Pinacolada και Mango-lemon, ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση της διακίνησης και της διάθεσής τους γιατί εντοπίστηκε μη εγκεκριμένη ουσία.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το CANNABIS OIL

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης αναφορών σχετικά με το προϊόν CANNABIS OIL το οποίο προωθείται μέσω ιστοσελίδων που κοινοποιούνται στους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που απευθύνονται σε αυτούς (SPAM emails).

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το ανωτέρω προϊόν που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (θεραπεία αρθρώσεων, προστασία από ιούς, θεραπεία προστατίτιδας κλπ), δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν αυτά δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το NAPALM ENERGIZER

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρώματος διατροφής NAPALM ENERGIZER με γεύση Pinacolada και Mango-lemon της εταιρείας FITNESS AUTHORITY Sp.z.o.o. Πολωνίας (παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food). Το παραπάνω προϊόν οι αποδέκτες το προμηθεύτηκαν από τη Βουλγαρία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}