Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης: Νωρίς να συζητάμε για την πορεία των επιτοκίων τον Μάρτιο

 29/05/2023    02 : 13 : 29
βιλερουα ντε γκαλο
68 / 100

Συνεχίζει να ισχύει το guidance της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ για αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Francois Villeroy de Galhau.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η συζήτηση για την αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ ήδη εξετάζει μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων της μετά το Φεβρουάριο.

“Είπαμε ξεκάθαρα ότι συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με βάση την κάθε συνεδρίαση ξεχωριστά, ότι βασικός μας οδηγός είναι τα στοιχεία και έτσι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες για το τι θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο”, ανέφερε ο Villeroy.

“Να σας υπενθυμίσω τι είπε η πρόεδρος Lagarde στο πλαίσιο της τελευταίας συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο: θα πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις των επιτοκίων με ρυθμό τις 50 μονάδες βάσης για ένα χρονικό διάστημα. Λοιπόν, οι λέξεις αυτές ισχύουν ακόμα”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}