Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί μέσα στον Δεκέμβριο

 16/07/2024    03 : 00 : 35
πλειστηριασμοι1
66 / 100

Αρκετοί είναι οι πλειστηριασμοί για ξενοδοχειακές μονάδες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου, αν και η διεξαγωγή τους θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις γύρω από την επ’ αόριστον αποχή που έχουν αποφασίσει οι συμβολαιογράφοι.

Hotel Apollonia
Το πιο ακριβό ξενοδοχείο που έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί τον Δεκέμβριο είναι το τετράστερο “Hotel Apollonia” στους Δελφούς. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου, έχει επισπεύδουσα την Dovalue και τιμή πρώτης προσφοράς το 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ξενοδοχείο Β’ τάξης, κατηγορίας 4 αστέρων.

Mojo Hotel
Ένα άλλο ακριβό ξενοδοχείο που αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό αυτόν τον μήνα είναι το “Mojo Hotel” στον Λαγανά Ζακύνθου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου, έχει επισπεύδουσα την Intrum και τιμή πρώτης προσφοράς το 1,48 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι κλασσικού τύπου, κατηγορίας 2 αστέρων και συνολικής δυναμικότητας (βάσει της ιστοσελίδας του ΞΕΕ) 68 δωματίων και 158 κλινών. Το κτίριο προβλεπόταν να γίνει διώροφο με υπόγειο, όμως λόγω αυθαίρετων κατασκευών και πολεοδομικών παραβάσεων το κτίριο είναι τετραώροφο, ενώ υπάρχει ένα ακόμα διώροφο κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια και ένα υπαίθριο μπαρ επίσης αυθαίρετο.

La Munte Mountain Resort
Στις 13 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί επαναληπτικό σφυρί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή και στον πλειστηριασμό του Σεπτεμβρίου, που κηρύχθηκε άγονος, ενώ επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.

Olympic Inn
Στο σφυρί έχει προγραμματιστεί να βγει, επίσης στις 13 Δεκεμβρίου 2023, το ξενοδοχείο δύο αστέρων “Olympic Inn” στην Αμαλιάδα. Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό είναι ένα πενταώροφο κτίριο με υπόγειο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Καραϊσκάκη, κοντά στην κεντρική πλατεία του Αγίου Αθανασίου, το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο. Ο πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα την dovalue Greece και τιμή εκκίνησης το 1.106.700 ευρώ.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1.150,87 τ.μ. Σύμφωνα με τη σελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι βάσει του ειδικού σήματος ΕΟΤ 41 δωμάτια με 77 κλίνες και περίοδος λειτουργίας όλο το χρόνο. Επισημαίνεται ότι το σήμα ΕΟΤ δεν έχει ανανεωθεί έως σήμερα και τα σήμα αυτό αναφερόταν στο ξενοδοχείο πριν την ανακαίνιση και την επέκταση. Σημειώνεται ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες θα πρέπει να εκδοθεί και νέο σήμα και το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 63 δωματίων με 101 κλίνες.

Ακταίον
Στο σφυρί αναμένεται να βγει στις 6 Δεκεμβρίου και το ξενοδοχείο 2 αστέρων “Ακταίον” στην Κατερίνη, το οποίο είχε βρεθεί και στο παρελθόν στην πλατφόρμα, αλλά η διαδικασία είχε ανασταλεί. Ο νέος πλειστηριασμός έχει τιμή εκκίνησης το 1.030.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο εντοπίζεται στην περιοχή Παραλία Κατερίνης. Το κτίριο είναι τετραώροφο, ενώ το ξενοδοχείο, βάσει σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ, είναι δυναμικότητας 30 δωματίων – 66 κλινών (24 δίκλινα και 6 τρίκλινα). Το ισόγειο, συνολικού εμβαδού 350τ.μ., αποτελείται από χώρο υποδοχής Lobby, reception, τον χώρο κλιμακοστασίου με τον ανελκυστήρα, χώρο καφέ-μπαρ με αποθήκη, δύο w.c. με κοινό προθάλαμο. Ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος όροφος είναι τυπικοί όροφοι αποτελούμενοι από 10 δωμάτια με ατομικό λουτρό, από τα οποία τα 7 είναι δίκλινα, τα 2 τρίκλινα και ένα διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εξώστη και το συνολικό εμβαδόν κάθε ορόφου ανέρχεται σε 392,00 τ.μ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}