Πλιάτσικο στην Πάτρα: Τσουνάμι πλειστηριασμών με τα “αρπακτικά” έτοιμα

Πέμπτη 06/12/2023    08 : 56 : 26
politeia
70 / 100

Πάτρα: Σ’ έναν κυκεώνα απόγνωσης και τρέλας έχουν βρεθεί υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων προς πλειστηριασμό. Πολλοί εξ αυτών πήραν προσφάτως «ανάσα» ζωτικής σημασίας, με αφορμή την από τις αρχές Οκτωβρίου απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία έμπαινε «μπλόκο» στα «σφυριά», παρέχοντας προϋποθέσεις σε δανειολήπτες για να ακυρώσουν με ανακοπές πλειστηριασμούς όταν αυτοί διενεργούνται όχι από τις τράπεζες αλλά από τις εταιρείες διαχείρισης, δηλαδή… τα γνωστά funds.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε επί του πρακτέου μια και ο… γδούπος του «σφυριού» εξακολουθεί να χτυπά, και στην Πάτρα, με ιδιοκτήτες εκτάσεων, καταστημάτων, αποθηκών, αλλά και διαμερισμάτων, μικρών και μεγάλων, να βιώνουν αυτήν την περίοδο τον εφιάλτη της εκποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων, ωσάν να μην υπήρξε ποτέ η ανωτέρω δικαστική απόφαση!

Στο θέμα παρεμβαίνει μέσω της «Πολιτείας» ο πατρινός Δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, από τους πλέον έμπειρους πάνω σε θέματα πλειστηριασμών, ο οποίος εισφέρει στη συζήτηση έναν σημαντικό παράγοντα: Ότι η παραπάνω απόφαση του Αρείου Πάγου δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από μια αντίστοιχη τροπολογία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, γεγονός που θα «άνοιγε» δρόμο για την πρακτική εφαρμογή της. Και τονίζει ότι το υπουργείο το έχει αφήσει «αίολο» το πότε θα εκδώσει τη συγκεκριμένη τροπολογία (σχ: για άλλα ζητήματα εκδίδονταν τροπολογίες με αστραπιαίους ρυθμούς…).

Έτσι, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και ακίνητα αλλάζουν χέρια,ακόμα κι αν οι διεκδικητές δικαιούχοι δανείων δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά funds!

Στις 2 Νοεμβρίου έγιναν πάνω από δέκα πλειστηριασμοί ακινήτων της Πάτρας. Στις 4 του μηνός ακολούθησαν άλλοι πέντε (μιλάμε μόνο για την Πάτρα κι όχι για όλη την Αχαΐα…). Μεταξύ αυτών, εκτός από τρία οικόπεδα εκ των οποίων το ένα στον Κόκκινο Μύλο άνω των δύο χιλιάδων στρεμμάτων, υπήρχαν και δύο πολλών τετραγωνικών μέτρων καταστήματα επί της Όθωνος Αμαλίας (423 τ.μ.) και Κολοκοτρώνη (72 τ.μ.). Και για την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι εκποιήσεις 11 διαμερισμάτων, ενός καταστήματος κι ενός οικοπέδου. 88 τ.μ. για 33.995 ευρώ, 81 τ.μ. για 38.269 ευρώ, 80 τ.μ. για 57.517 ευρώ, 75 τ.μ. για 65.000 ευρώ, 75 τ.μ. για 65.000 ευρώ στην Εγλυκάδα, 81 τ.μ. για 44.832 ευρώ, 33 τ.μ. για 17.000 ευρώ, 48 τ.μ. για 35.700 ευρώ, 130 τ.μ. για 43.632 ευρώ, 84 τ.μ. για 43.632 ευρώ, 49 τ.μ. για 34.634 ευρώ και 66 τ.μ., για 44.645 ευρώ, όσον αφορά τα διαμερίσματα. Ένα κατάστημα στην Αθηνών, 89 τ.μ. για 70 χιλιάρικα, αλλά κι ένα οικόπεδο 1.151 τ.μ. με τιμή εκκίνησης τα 104.000 ευρώ! Και φυσικά έπεται συνέχεια… Την προσεχή Πέμπτη, Παρασκευή κ.ο.κ..

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Πάντοτε υπήρχε ενδιαφέρον για ακίνητα που εκποιούνταν όμως αποτελούσε κοινό μυστικό στην κοινωνία ότι δύσκολα κάποιος έμπαινε στη διαδικασία να πάρει το σπίτι κάποιου άλλου ή το μαγαζί ή το οικόπεδο. Για λόγους συναισθηματικούς πολλοί απέφευγαν τη διαδικασία ακόμα κι αν είχαν τα χρήματα. Μόνο «επαγγελματίες» του είδους έκαναν αυτή τη δουλειά. Όμως τώρα παρατηρείται αλλαγή και σε αυτό το σκέλος. «Το ενδιαφέρον είναι πρωτόγνωρο», μας λέει ο Δικηγόρος Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Και εξηγεί: «Δεν είχα ποτέ διαπιστώσει τόσο μεγάλη ζήτηση από ενδιαφερόμενους. Φανταστείτε ότι μία πελάτισσα μου της οποίας βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο, ένα μικρό διαμέρισμα, δέχθηκε περισσότερες από δεκαπέντε τηλεφωνικές κλήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές»! «Αυτό ποτέ άλλοτε δεν θα είχε συμβεί», συμπληρώνει – έκπληκτος – ο Δικηγόρος.

……………………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}