Πλιάτσικο: Πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και για 100€

 19/07/2024    06 : 15 : 25
pleistiriasmos akinita
71 / 100

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» για μια «χούφτα» ευρώ… Από όλα έχει η λίστα των πλειστηριασμών που είναι προγραμματισμένοι την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς βγαίνουν στο «σφυρί» οικόπεδα για μόλις …. 100 ευρώ (!), αποθήκες για 1.000, αγροτεμάχια για ποσό 1.950 ευρώ, ακόμη και γραφεία για 4.225 ευρώ !!! Το «μενού» των πλειστηριασμών συμπληρώνουν μια εξαώροφη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, ένα … πλοίο για 28.666 ευρώ, ως και πετρελαιοκίνητος φορτωτής με κουβά!!!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Την συντριπτική πλειοψηφία των διαδικασιών την έχουν κινήσει εισπρακτικές εταιρείες: Ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες, ξενοδοχεία, καταστήματα χώρους στάθμευσης, αποθήκες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες αγροτεμάχια και οικόπεδα, πλοία και πετρελαιοκίνητοι φορτωτές έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, με κυρίως τα fund να είναι εκείνα που επιχειρούν να εισπράξουν χρέη βγάζοντας στο «σφυρί» ακίνητα και κινητές αξίες.

Τιμές πρώτης προσφοράς για οικόπεδα από… 100€
Δεν διστάζουν μάλιστα να «βάλουν χέρι» σε ολόκληρες περιουσίες για ελάχιστα χρήματα: Είναι ενδεικτικό πως οικόπεδο στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης βγαίνει στον πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς μόλις 100 ευρώ, αποθήκη για 1.000 ευρώ στο Κερατσίνι, θέση στάθμευσης για 1.820 ευρώ στο Ηράκλειο Αττικής, αγροτεμάχιο στην Κοζάνη για 1.950 ευρώ ως και γραφεία για 4.225 ευρώ στον Πειραιά.

Στον αντίποδα για ποσό που ξεπερνά το 1,2 εκατ. ευρώ βγαίνει στο «σφυρί», πολυκατοικία 6 ορόφων στο κέντρο της Αθήνας για χρέη εμπορικής εταιρείας που «βάρεσε κανόνι»!

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» εισπρακτικές είναι εκείνη οφειλέτη που διατηρούσε εκκοκκιστήριο και βλέπει την εισπρακτική να βγάζει «στο σφυρί» πετρελαιοκίνητο φορτωτή με κουβά, κατασκευής CATERPILLAR, μαζί με τα … τέσσερα ελαστικά του!

«Παιχνίδι» στους πλειστηριασμούς από εισπρακτικές
Η διαχείριση σχεδόν του συνόλου των «κόκκινων δανείων» έχει περάσει πλέον στις εισπρακτικές, για αυτό και σπάνια πια εμφανίζονται τραπεζικά ιδρύματα στις λίστες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως επισπεύδοντες.

Και αυτό γιατί, μπορεί από το 2016 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 τα «κόκκινα δάνεια» που είχαν συσσωρευτεί στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από 110 δισ. ευρώ να εμφανίζεται πως περιορίστηκαν δραστικότατα στα μόλις 18 δισ. (!!), η πραγματικότητα όμως είναι πως περί τα 100 δισ. απλά … «μετακόμισαν» από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις εισπρακτικές που είναι εκείνες που κάνουν πλέον το «παιχνίδι».

——————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}