Έρχεται «χιονοστιβάδα» πλειστηριασμών

Τρίτη 04/06/2023    09 : 23 : 44
Πλειστηριασμοι2
69 / 100

Επτακόσιες χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος των funds, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δρομολογεί… «χιονοστιβάδα» πλειστηριασμών. Η απόφαση ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας» για χιλιάδες εκκρεμείς διαδικασίες και δημιουργεί ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι μένουν απροστάτευτοι απέναντι στις διαθέσεις των servicers και funds. Το φιλέτο… που περιμένει τα αποκαλούμενα και «κοράκια» είναι εξόχως δελεαστικό, καθότι αναφερόμαστε σε 700.000 ακίνητα συνολικής αξίας 45 δισ.ευρώ.

Με την απόφαση, η οποία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (59 υπέρ, 6 κατά), η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (servicers) να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds. Oι servicers έχουν το δικαίωμα, πλέον, να τελούν σχεδόν ανεμπόδιστα πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έχοντας ως υπέρτατο άσο στο μανίκι τους.

Τα funds διαχειρίζονται συνολικά ένα χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων δανείων 86 δισ ευρώ. Από αυτά τα στεγαστικά δάνεια είναι 23,9 δισ, ενώ τα «κόκκινα» καταναλωτικά ανέρχονται σε 16,6 δισ.ευρώ. Μέσω των πλειστηριασμών, τα funds έχουν ήδη κερδίσει 18,7 δις, όμως η μεγάλη… πρόκληση είναι μπροστά τους.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου στερεί επί της ουσίας από τους δανειολήπτες τη δικονομική δυνατότητα να παρεμποδίζουν υπό προϋποθέσεις την εκτέλεση πλειστηριασμού. Πλείστες είναι οι περιπτώσεις, μόνο τους τελευταίους μήνες, όπου εκατοντάδες δανειολήπτες κατέθεσαν αιτήσεις ανακοπής πλειστηριασμών, επικαλούμενοι ότι το ανώτατο δικαστήριο δεν είχε αποφανθεί επί της συνολικής υπόθεσης. Πλέον, απώλεσαν και αυτό το επιχείρημα.

Δεκάδες χιλιάδες πρώτες κατοικίες θα βγουν στο σφυρί και αναμένεται να πουληθούν «αντί πινακιού φακής» λόγω και της μεγάλης προσφοράς που θα υπάρξει αναμφίβολα. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα καθαρογραφεί και ακολούθως πότε θα τεθεί σε ισχύ. Πιθανώς η δημοσίευση της απόφασης θα μετακυλιστεί χρονικά μετά το πέρας των εκλογών και αυτό προκειμένου να αποφευχθούν άμεσες πολιτικές επιπτώσεις, με αποδέκτη την κυβέρνηση.

Ηδη, όμως,  όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ομαδικά πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που την κατηγορεί ότι αφήνει τους δανειολήπτες έρμαια των funds, χωρίς νομική προστασία και δικλείδες ασφαλείας απέναντι στους πλειστηριασμούς.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}