Τα κοράκια ζουν στην διπλανή πόρτα: Γείτονας άρπαξε το σπίτι δανειολήπτριας σε πλειστηριασμό στις Σέρρες

 21/06/2024    05 : 45 : 33
pleistiriasmos akinita
69 / 100

Ο πλειστηριασμός στις Σέρρες έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την πόλη. Η δανειολήπτρια έχασε την πρώτη της κατοικία και στο βάθος βρίσκονται μια σειρά από κάτοικοι της πόλης που αγωνιούν…

Ο πλειστηριασμός προχώρησε στις Σέρρες και η πρώτη κατοικία της δανειολήπτριας, που δεν εξυπηρέτησε το χρέος της, άλλαξε χέρια. Πολλές συζητήσεις στην πόλη, προκαλεί το γεγονός πως ενδιαφέρον για το σπίτι, έδειξαν μια σειρά από γείτονές της. Ένας από αυτούς έκανε την καλύτερη προσφορά και πλέον είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Ο δικηγόρος που αποκάλυψε το σχετικό θέμα, τονίζει πως το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για μια σειρά από δανειολήπτες, που αγωνιούν για τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς, όπως είπε, χρωστάει 4.232 ευρώ.

Μια γυναίκα στις Σέρρες έχασε την κατοικία του η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό και «χτυπήθηκε» από γείτονά του. Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος Γιάννης Γιάντσιος στην τηλεόραση «Επιλογές». Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο η υπόθεση αφορά πρώτη κατοικία, που έχασε δανειολήπτρια, παρόλο που πήγε στο δικαστήριο λέγοντας ότι μπορεί να ενταχθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά καθώς δεν κατάφερε να έχει την βεβαίωση, ο πλειστηριασμός προχώρησε κανονικά και έχασε το σπίτι της.

Όπως τονίζει ο ίδιος, το σπίτι που το «χτύπησαν» γείτονες βρίσκεται στον δήμο Σερρών. Σύμφωνα με τον κύριο Γιάντσιο, οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση χάνουν τις οικίες τους ακόμη και για μικρά ποσά καθώς οι πλειστηριασμοί για το 2022 έχουν εκτιναχθεί και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων έχουν πουληθεί σε ξένα funds τα οποία εφαρμόζουν επιθετική τακτική, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να είναι στα κάγκελα.

Δυστυχώς σύμφωνα με τον κ. Γιάντσιο η πλειοψηφία των δικαστών, πλην ελαχίστων περιπτώσεων εγκρίνουν τους πλειστηριασμούς και καυτηριάζει την τακτική που ακολουθείται. Μάλιστα περιγράφει και την κατάσταση που επικρατεί με τις δικηγορικές εταιρείες και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην τωρινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Στη συνέχεια μιλάει και μια ακόμη περίπτωση πελάτη του, που απειλείται με κατάσχεση για το χρηματικό ποσό των 4.232 ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}