Πλειστηριασμός για… ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη Γλυφάδα

 18/07/2024    02 : 08 : 14
πλειστηριασμοι1
69 / 100

Για μια ακόμη φορά θα… ηχήσει το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για ιδιοκτησία της εταιρείας «Μ. Παπαθάνος Α.Ε.», η οποία διαθέτει σειρά ακινήτων στα νότια προάστια, αλλά την τελευταία διετία έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, -με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς-, για το σπάνιο εμπορικό ακίνητο της εταιρείας στο κέντρο της Γλυφάδας, το οποίο καταλαμβάνει σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που το συναποτελούν βγήκαν αρχικά στο σφυρί τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω 40 πλειστηριασμών, που κατέληξαν άγονοι. Κατά την τελευταία διαδικασία που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2023, από αυτές κατακυρώθηκαν οι 28 που αφορούσαν κυρίως θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου.

Μεθαύριο θα βγουν ξανά οι υπόλοιπες 12 που αφορούν εμπορικά καταστήματα και μεγάλους γραφειακούς χώρους, με την τιμή εκκίνησης να έχει υποχωρήσει κατά 20%.

Έτσι, οι τιμές πρώτης προσφοράς ανάλογα με την ιδιοκτησία ξεκινούν από τις 211.000 ευρώ και φτάνουν τα 3.232.800 ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 9.399.200 ευρώ.

ΠΑΠΑΘΑΝΟΣ ΛΑΟΔΙΚΗΣ 33 2

Η θέση και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου
Το σφυρί αφορά ένα μεγάλο ακίνητο σε εμπορικότατο σημείο της Γλυφάδας. Ειδικότερα, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της πόλης, σε απόσταση δυο οικοδομικών τετραγώνων από τις πλατείες Ζησιμοπούλου και Νυμφών και συγκεκριμένα επί των οδών Λαοδίκης 33-35 και Βασιλέως Γεωργίου Β’.

Σε αυτό στεγάζονται γραφεία και εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια-καφετέριες της περιοχής, μαγαζιά ένδυσης, εταιρείες κλπ.

Το εν λόγω κτήριο γραφείων και καταστημάτων, καταλαμβάνει ολόκληρη την επιτρεπόμενη να καλυφθεί επιφάνεια του οικοπέδου και έχει το ύψος που επιτρέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις, διαθέτει προσόψεις επί των οδών Λαοδίκης και Βασιλέως Γεωργίου Β’, είσοδο όπως και ράμπα αυτοκινήτων προς τα υπόγεια, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και εισόδους καταστημάτων επί της οδού Λαοδίκης.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή αποτελεί την κεντρική εμπορική ζώνη της Γλυφάδας, στην οποία εντοπίζονται κυρίως εμπορικές χρήσεις και επαγγελματικοί χώροι γραφείων.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η άμεση περιοχή του ακινήτου αποτελεί την κεντρική ζώνη χώρων εστίασης – υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε καθημερινή βάση.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης του Δήμου Γλυφάδας και έχει επιφάνεια 1.196,69 τ.μ. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται το κτήριο που αποτελείται από Β’ και Α’ υπόγειο, ισόγειο, δυο ορόφους και δώμα.

Όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και γραφειακούς – επαγγελματικούς χώρους στους ορόφους, καθώς και υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Το όλο κτήριο εξυπηρετείται από δύο ανεξάρτητα κλιμακοστάσια από το δεύτερο υπόγειο έως και το δώμα, ήτοι από το κεντρικό κλιμακοστάσιο και το κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}