Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο-φιλέτο στη Πλάκα που βγάζει στο σφυρί η Intrum

Σαββάτο 08/12/2023    08 : 29 : 25
Plaka akinito 2
71 / 100

Πλειστηριασμοί: Ένα σπάνο ακίνητο, που λόγω θέσης μπορεί να χαρακτηριστεί και φιλέτο, έχει προγραμματιστεί να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις αρχές της νέας χρονιάς.

Πρόκειται για ένα διατηρητέο στο πιο κεντρικό σημείο της Πλάκας, της αποκαλούμενης και «Συνοικίας των Θεών», επί της οδού Ανδριανού το οποίο αναμένεται να βγει στο σφυρί, στις 11 Ιανουαρίου 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.080.000 ευρώ.

Μεταδίδει το newmoney.gr

Ο πλειστηριασμός αφορά, ειδικότερα, το ποσοστό 70% εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας, (η συνολική αξία του υπολογίζεται στα 1.928.000 ευρώ) ενός οικοπέδου 264,50 τ.μ., άρτιου και οικοδομήσιμου, μετά της επ’ αυτούς διώροφης διατηρητέας οικοδομής με υπόγειο, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας και επί της συμβολής των οδών Αδριανού με ανώνυμο πεζόδρομο (αδιέξοδο).

Επί του οικοπέδου υφίσταται διατηρητέα οικοδομή που αποτελείται από:

• Υπόγειο επιφάνειας 110 τ.μ. το οποίο αποτελείται από αποθηκευτικό χώρο επιφάνειας 50 τ.μ. και το οποίο επικοινωνεί με κλίμακα με ισόγεια στοά, καθώς και κατάστημα επιφάνειας 60 τ.μ. που έχει είσοδο από τον ανώνυμο πεζόδρομο

• Ισόγειο που περιλαμβάνει καταστήματα συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 4 καταστήματα από 10 τ.μ. μέχρι 35 τ.μ. καθώς και τρεις αποθήκες από 7,5 τ.μ. έως 25,83 τ.μ.

• Α όροφο, ο οποίος έχει συνολική επιφάνεια 150 τ.μ. και αποτελείται από δύο διαμερίσματα επιφάνειας 60 τ.μ. και 90 τ.μ.

Σημειώνεται ότι για το ακίνητο έχει εκδοθεί από το 2002 άδεια επισκευής / ενίσχυσης σεισμόπληκτου κτίσματος. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο τον Οκτώβριο του 1980 οπότε «απαγορεύεται πάσα αφαίρεση, αλλοίωση ή καταστροφή των επιμέρους αρχιτεκτονικών ή καλλιτεχνικών στοιχείων του», αλλά επιτρέπεται η επισκευή, ο εκσυγχρονισμός και η εσωτερική τους διαρρύθμιση.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, η ποιότητα κατασκευής εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και η συντήρηση του κρίνεται πολύ καλή.

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό είναι η Intrum και η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 450.000 ευρώ πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως το οποίο αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Plaka akinito 3

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες του κέντρου της Αθήνας, καθώς βρίσκεται πλησίον στο Μοναστηράκι, το Θησείο, την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ ανήκει στα πιο γνωστά σημεία όπου συγκεντρώνουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το ακίνητο βρίσκεται επί δρόμου, όπου συγκεντρώνονται εμπορικές χρήσεις, σε διατηρητέα και νεοκλασικά κτίρια. Σημειώνεται ακόμη ότι στην περιοχή δεν υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης λόγω στενότητας των δρόμων, αλλά εντοπίζονται πολλές επιχειρήσεις βραχυχρόνιας στάθμευσης.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}