Πλειστηριασμοί: Τα 2 παραλιακά ακίνητα-φιλέτα που βγαίνουν στο σφυρί σήμερα

Δευτέρα 03/03/2024    02 : 26 : 00
πλειστηριασμοι1
70 / 100

Πλειστηριασμοί: Δύο παραλιακά ακίνητα ξεχωρίζουν στους προγραμματισμένους για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το ένα ανήκε στην εταιρεία «Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.», της οποίας πολλά ακίνητα στην περιοχή της Γλυφάδας και όχι μόνο βγαίνουν στο σφυρί το τελευταίο διάστημα.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων με πρόσοψη επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου κατά το παρελθόν στεγαζόταν το ΙΚΑ Γλυφάδας.

Τώρα περιγράφεται ως πολυώροφη οικοδομή η οποία έχει συνολική επιφάνεια 2.320 τ.μ. εκ των οποίων ο υπόγειος χώρος αποτελεί πάρκινγκ αυτοκινήτων. Αντίστοιχα το ισόγειο αποτελείται από έναν χώρο εστίασης των εργαζομένων (staff lounge), κουζίνα, w.c και serνer room, ενώ ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος, είναι χώροι γραφείων, στους οποίους λειτουργούν τα τμήματα εργαζομένων της εταιρείας, που μισθώνει το κτήριο.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται τόσο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο, όσο και από δύο γυάλινους ανελκυστήρες. Σήμερα, το εν λόγω ακίνητο είναι μισθωμένο από εταιρεία από τις 1.5.2020 με διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο του 2026 και με μηνιαίο μίσθωση ύψους 25.000 ευρώ.

papathanos paraliaki

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολυτελή κατασκευή του κτηρίου, οδήγησε στην ανατροπή όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς.

Έτσι και ενώ το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την τελευταία ανακοπή της οφειλέτιδας εταιρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, αποφάσισε ότι η εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ και όχι στο ποσό των 2.482.000 ευρώ, όπως ήταν η αρχική τιμή εκκίνησης.

Επομένως, σήμερα το σφυρί χτυπάει με την τιμή στα 4,5 εκατ. ευρώ

Στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας
Παραλιακό είναι και το δεύτερο ακίνητο που βγαίνει σήμερα, αλλά στην περιοχή της Χαλκίδας.

Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό που αφορά 13 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας Ε.Π.Ε. σε κτήριο πάνω στο παραλιακό μέτωπο, περιοχή που χαρακτηρίζεται από οικιστικές και κυρίως εμπορικές χρήσεις. Η εταιρεία είναι συμφερόντων του Γιάννη Δημοβέλη, του επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ένδυσης Staff Jeans, στη Λάρισα.

dimovelis xalkida 1

Επισπεύδουσα είναι η doValue και οι τιμές εκκίνησης είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αρχικές.

Πρόκειται για διαμερίσματα, αποθήκες κ.α. με τιμές από 52.650 ευρώ έως 201.500 ευρώ και με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα 1.256.450 ευρώ. Για τουλάχιστον δύο από αυτά φαίνεται να υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον καθώς έχει διαμορφωθεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

Ο πρώτος πλειστηριασμός για τις συνολικά 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και καταστήματα) στο κτήριο επί της Λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού έγινε στις 18 Μαΐου με συνολική τιμή εκκίνησης 4.671.000 ευρώ. Εξ αυτών υπήρξε κατακύρωση για τις 12, ενώ για τις υπόλοιπες 20 ο δεύτερος έγινε τις 29 Ιουλίου. Σε αυτόν βγήκαν ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου.

Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες βαρύνονται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας για ποσό 8.250.000 ευρώ, καθώς και προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για ποσό 600.650,03 ευρώ.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τον κ. Δημοβέλη ξεκίνησε από τις 27 Απριλίου όταν βγήκαν στο σφυρί ιδιοκτησίες (διαμερίσματα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης) του ίδιου και της συζύγου του στον Πλαταμώνα Πιερίας, στη θέση «Δορμπίνα-Τρία Πλατάνια», με πρόσοψη επί της Ακτής Θερμαϊκού.

Τα δύο βασικότερα από αυτά, δηλαδή δύο διαμερίσματα που βγήκαν με τιμές εκκίνησης 227.000 ευρώ και 216.000 ευρώ, κατακυρώθηκαν στις 230.000 ευρώ και 219.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στη συνέχεια μπήκε στο στόχαστρο το ακίνητο στη Χαλκίδα.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}