Πλειστηριασμοί: Τα “φιλέτα” και τα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί!

 19/07/2024    05 : 21 : 51
πλειστηριασμοι1
65 / 100

Εβδομάδα ηχηρών και «επώνυμων» σφυριών ξεκινάει σήμερα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται αφενός στη βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, αφετέρου σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε προνομιακά οικόπεδα στη Γλυφάδα και στη Μύκονο.

Τι θα γίνει με τη βίλα του Δαυίδ;
Σχετικά με τη βίλα του Άλκη Δαυίδ, όπως είναι γνωστό, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε πρόσφατα το newmoney.gr (ρεπορτάζ Διονύσης Θανάσουλας), ο εκκεντρικός billionaire έχει καταθέσει αίτημα αναστολής μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού.

Μέχρι προχθες το βράδυ πάντως ο πλειστηριασμός εξακολουθούσε να είναι κανονικά αναρτημένος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Πρόκειται για τα «απόνερα» μιας καταδίκης του Α. Δαυίδ στις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση της Λόρεν Ριβς, η οποία είναι και η επισπεύδουσα, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 7,44 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Δαυίδ πέραν της αίτησης αναστολής ετοιμάζει την κατάθεση αγωγής ύψους 100 εκατ. ευρώ κατά της Λόρενς Ριβς και των δικηγόρων της, με το σκεπτικό ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την αρπαγή της βίλας του στις Σπέτσες, καθώς και άλλων περιουσιακών του στοιχείων ανά τον κόσμο.

«Χρυσά οικόπεδα» και ξενοδοχεία
Για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός πλειστηριασμός σε βάρος της εταιρείας «Μ. Παπαθάνος» για οικόπεδο-φιλέτο πάνω στη λεωφόρο Ποσειδώνος στη Γλυφάδα, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.
Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή πλησίον του Γκολφ Γλυφάδας, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, και σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Προέρχεται από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων και καταλαμβάνει επιφάνεια κατά πρόσφατη και ακριβέστερη καταμέτρηση 2.344,15 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 2.314 τ.μ. Αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2009 και σήμερα είναι περιφραγμένο με τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος και στις προσόψεις επί της οδού Λιούγκα και Λεωφόρου Ποσειδώνος πάνω από το τοιχίο φέρει λαμαρίνα και σιδερένια κάγκελα.

To οικόπεδο στη Γλυφάδα
Στο παρελθόν υπήρχε μέσα σε αυτό πεπαλαιωμένη οικοδομή της δεκαετίας του ’60 που έχει κατεδαφιστεί, ενώ σήμερα είναι αδόμητο και διαθέτει πρόσοψη στα νοτιοδυτικά επί πλευράς μήκους 54,35 μέτρων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και στα βορειοδυτικά επί πλευράς μήκους 40,34 μέτρων στην οδό Ιατρού Λιούγκα. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ο συντελεστής δόμησης ισούται με 0,80 και ο συντελεστής κάλυψης 1/3.

Η νέα τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σύμφωνα την υπ’ αριθμ. 4978/2023 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο ποσό των 6.445.000 ευρώ.

Lesse Hotel
Την ίδια μέρα, στις 29 Σεπτεμβρίου, οδηγείται για πολλοστή φορά σε πλειστηριασμό το 4 αστέρων “Lesse Hotel”, το οποίο βρίσκεται στη δημοφιλή τουριστικά περιοχή Xανιώτη της Kασσάνδρας στη Xαλκιδική. Πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από 5 κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα.

Τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει τα 4.251 τ.μ. Ο περιβάλλον χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. Όπως τονίζεται, η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στα 3.360.000 ευρώ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου βγαίνει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό με επισπεύδουσα ιδιωτική εταιρεία και το «Hotel Australia-Sirene» που βρίσκεται στον Λαγανά της Ζακύνθου και βγαίνει. Πρόκειται για συμβατικής κατασκευής ξενοδοχείο και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2.535.000 ευρώ.

Για την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός τριών ξενοδοχειακών μονάδων της εταιρείας Λούπασης ΑΞΤΕ, με επισπεύδουσα την Cepal. Πρόκειται για τα «Alkion Plaza», «Alkion» και «Alkion Park» που βρίσκονται στον οικισμό Πηγιανός Κάμπος, της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου Ρεθύμνης, στην Κρήτη. Η συνολική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 2.331.000 ευρώ.

La Munte Mountain Resort
Δύο μέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το 4 αστέρων κατάλυμα “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο, με επισπεύδουσα τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., πρώτο όροφο 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ. Είναι δυναμικότητας 20 δωματίων και 38 κλινών και βρίσκεται εντός του οικισμού Ανήλιου Δήμου Μετσόβου. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1,44 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα είναι και πάλι η σειρά του 3 αστέρων «Hotel Alexandros» στη Νικιάνα της Λευκάδας που βγαίνει με τιµή εκκίνησης 1,7 εκατ. ευρώ.

Στην Ξάνθη βρίσκεται το “Hotel Natassa”, ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 3 αστέρων και δυναμικότητας 72 δωματίων (151 κλινών) που έχει προγραμματιστεί να βγει επίσης στις 27 Σεπτεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 1,3 εκατ. ευρώ. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 7,3 στρεμμάτων στη θέση «Ιντζιρίκ». Το ξενοδοχείο είναι τετραώροφο συνολικού εμβαδού 3.264 τ.μ. ενώ υπάρχει και όμορο συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων.

Την Τετάρτη αναμένεται να βγει στο σφυρί για μια ακόμη φορά κατάστημα της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ομώνυμη επιχείρηση της Κηφισιάς. Ο πλειστηριασμός αφορά το κατάστημα στα Βριλήσσια, επί της λεωφόρου Πεντέλης, στο οποίο έχει ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή με υπόγειους χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης, ενώ η τιμή εκκίνησης είναι 1,11 εκατ. ευρώ.

Το «φιλέτο» της Μάρσα στη Μύκονο
Στη δίνη των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται η οικογένεια Πατρώνη, η οποία μέσω διαφόρων εταιρειών ελέγχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ έχει απωλέσει την τελευταία διετία διάφορα ακίνητα, στην Αθήνα, τη Σύρο, τη Μύκονο και άλλες περιοχές.
Αυτή την εβδομάδα είναι η σειρά μιας προνομιακής έκτασης στο «νησί των ανέμων».

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο 14 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μυκόνου, στη θέση «Σταροβούρλα-Φανάρι» και έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1.433.000 ευρώ.
Επισπεύδουσα είναι η Intrum και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Μάρσα Οικοδομική, Κατασκευαστική, Τεχνική».

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού κοντά στο κύριο λιμάνι. Είναι περιοχή κυρίως δεύτερης τουριστικής κατοικίας, και μικρών τουριστικών μονάδων.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}