Πλειστηριασμοί: Τα νέα σφυριά της οικογένειας Αγούδημου

Κυριακή 09/12/2023    02 : 36 : 26
πλειστηριασμοι1
69 / 100

Μπορεί ο Γεράσιμος Αγούδημος να έφυγε από τη ζωή πριν πέντε και πλέον χρόνια, ωστόσο η οικογένεια του εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύζυγος και οι κόρες του έχουν χάσει αρκετά περιουσιακά στοιχεία, –από ακίνητα μέχρι…αυτοκίνητα-, όπως για παράδειγμα πολυώροφο κτίριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας, ιδιοκτησίες σε ακίνητο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στο Καλαμάκι, μεζονέτες στη Βουλιαγμένη, καθώς και οικόπεδα και κατοικίες στη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά και την Κάλυμνο.

Τα δύο νέα σφυριά
Παρόλα αυτά η περιπέτεια δεν φαίνεται να έχει τέλος. Έτσι, για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη πλειστηριασμοί σε βάρος τους για ακίνητα στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής.

Ο ένας και πιο «βαρύς» σε επίπεδο τιμήματος έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου 2024 και στρέφεται κατά της Δήμητρας Αγούδημου και της Ανθής-Μαρίνας Κωσταρά, χήρας του Γεράσιμου Αγούδημου.

Το σφυρί αφορά την πλήρη κυριότητα ενός αγροτεμαχίου 5.463,60 τ.μ., άρτιου και οικοδομήσιμου, με την ανεγειρομένη σ’ αυτό διώροφη ημιτελή οικοδομή, που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του πρώην Δήμου Καλυβίων και ήδη του Δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων Θορικού και στην θέση «Σταυριανό-Ξελαφτάκι-Παπανέζη».

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 115.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής οφειλής ύψους 500.200,10 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Δήμητρας Αγούδημου που κατέχει την ψιλή κυριότητα σε ποσοστό 100% και της Ανθής-Μαρίνας Κωσταρά-Αγούδημου που κατέχει το δικαίωμα της επικαρπίας σε ποσοστό 100%.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα του εν λόγω ακινήτου έχει οριστεί σε 460.100 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου 2023 και αφορά την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου 610,35 τ.μ., άρτιου και οικοδομήσιμου μετά της επ’ αυτού οικίας, το οποίο δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/1983 και δεν υπόκειται σε υποχρέωση εισφοράς σε γη και σε χρήμα. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του σχεδίου Β’ κατοικία «Παραλίας» της κτηματικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Καλυβίων και ήδη του Δήμου Σαρωνικού, στη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων Θορικού, στην ειδική θέση «Λάκκα Αγίου Δημητρίου» και επί των οδών Απειράνθου και Λήδας.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Ανθής-Μαρίνας Κωσταρά-Αγούδημου και της Θάλειας Αγούδημου, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκα για 50.000 ευρώ, που είναι μέρος συνολικής οφειλής ύψους 500.200,10 ευρώ.

Και στην προκειμένη περίπτωση επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 148.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}