Πλειστηριασμοί: Τα “επώνυμα” σφυριά της εβδομάδας

 02/03/2024    09 : 48 : 16
πλειστηριασμοι
69 / 100

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα «επώνυμων» σφυριών καθώς για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 1.300 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και για αρκετά γνωστά ονόματα.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά το σφυρί για το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή, με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης στα 9.615.000 ευρώ.

Επισπεύδων, όπως και την προηγούμενη φορά, είναι ο σύνδικος πτώχευσης. Στους όρους του πλειστηριασμού διευκρινίζεται ότι ο υπερθεματιστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να επαναλειτουργήσει το εκποιούμενο βιομηχανικό συγκρότημα για μια τριετία από την αγορά του, χωρίς σε αυτό το διάστημα να περιλαμβάνεται ο χρόνος των προπαρασκευαστικών εργασιών και ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος.

Ο δεύτερος όρος είναι η πρόσκληση για την πρόσληψη εργαζομένων σε αυτό κατά τον χρόνο παύσης της λειτουργίας του, με μισθό όχι μικρότερο από τον προβλεπόμενο στη συλλογική σύμβαση εργασίας κάθε ειδικότητας. Ακόμη, στον πλειστηριασμό δεν μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την αγοραία αξία της μονάδας εκπονήθηκαν τρεις διαφορετικές εκθέσεις εκτίμησης, που κατέληξαν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Κατά τη μία, η αγοραία αξία των ακινήτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού ανέρχεται σε 18,55 εκατ. ευρώ, κατά τη δεύτερη σε 10,6 εκατ. ευρώ και κατά την τρίτη σε 7,49 εκατ. ευρώ. Στον πλειστηριασμό της 21ης Σεπτεμβρίου η μειωμένη τιμή εκκίνησης αποτελεί τα ¾ της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών.

Τι περιλαμβάνει η μονάδα
Πρόκειται για συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 297.288 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.Το συγκρότημα, το οποίο κατασκευάστηκε με διαδοχικές οικοδομικές άδειες από το 1998 μέχρι το 2003, περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 55.220,48 τ.μ. Η ποιότητα κατασκευής είναι η συνήθης για αντίστοιχης χρήσης κτίρια και ο βαθμός συντήρησης κρίνεται ικανοποιητικός δεδομένης της παλαιότητας, σε συνδυασμό με το ότι δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, η έκταση είναι περιφραγμένη, το μεγαλύτερο μέρος του μη δομημένου μέρους του γηπέδου αδιαμόρφωτο, ενώ ο ακάλυπτος χώρος πέριξ των κτιριακών εγκαταστάσεων ασφαλτοστρωμένος. Η πρώην βιομηχανική μονάδα δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ξύλου. Τα παραγόμενα προϊόντα ήταν μοριοσανίδες σε ακατέργαστη και επεξεργασμένη μορφή.

Πέραν του μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής υπάρχει εργαστηριακός εξοπλισμός, οι απαραίτητες Η/Μ εγκαταστάσεις κίνησης, φωτισμού, πυρασφάλειας, θέρμανσης και ψύξης κ.ά., εξοπλισμός επίπλων, καθώς και 21 οχήματα (φορτωτές, γερανοί, ανυψωτικά, βυτία κτλ).

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρέθηκε σε καλή κατάσταση βάσει μακροσκοπικής παρατήρησης, αλλά είναι σε ακινησία από το 2013 που σταμάτησε η λειτουργία της μονάδας.

Η βίλα της οικογένειας Λούβαρη
Την ίδια μέρα,στις 21 Σεπτεμβρίου, το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για τη βίλα της οικογένειας Λούβαρη στην Εκάλη. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται κατά του επιχειρηματία Αλέξανδρου Λούβαρη και του πατέρα του Γιώργου Λούβαρη, πρώην στενού συνεργάτη του Σ. Κόκκαλη. Το ακίνητο κουβαλάει υποθήκες από το 1990, αλλά και πέντε κατασχέσεις (από ΙΚΑ, Εφορίες κ.λπ.), με την τελευταία στις 10 Φεβρουαρίου 2022, για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1.406,41 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί πολυτελής κατοικία (μεζονέτα) από το 1983 που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφο και δώμα, με συνολική επιφάνεια 539 τ.μ., ενώ διαθέτει και πισίνα 50 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 990.000 ευρώ. Από την εξωτερική αυτοψία που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η μεζονέτα βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς συντήρησης.

Το οικόπεδο των Ρέμου και Πηλαδάκη
Για πολλοστή φορά θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός για ένα «απομεινάρι» των επενδυτικών πρωτοβουλιών του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη. Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων στο Κορωπί της «R.&P. Real Estate Investments», της εταιρείας δηλαδή με την οποία δραστηριοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στην αγορά ακινήτων οι δύο φίλοι και κουμπάροι.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι. Στις 20 Ιουλίου έγινε ο τέταρτος με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, στις 633.600 ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Παρασκευή θα χτυπήσει ξανά το σφυρί με την τιμή να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στις 514.800 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικώς ορισθείσας.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, το οικόπεδο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και εντός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.ά.), ενώ παλαιότερα είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008, βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, και η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021.

Η εταιρεία «R.&P. Real Estate Investments» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη.

Η οικογένεια Γιατράκου
Με την περιπέτεια των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη η οικογένεια Γιατράκου, η οποία έχει ταυτίσει το όνομα και την πορεία της με τη νησίδα «Πάτροκλος» στον Σαρωνικό. Έτσι, στις 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει και πάλι το σφυρί σε βάρος των Πάτροκλου – Παναγιώτη – Παντελή και Κωνσταντίνου – Καίσαρα Γιατράκου για την κατοικία τους στην Κηφισιά, με τιμή εκκίνησης 2.001.000 ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο άρχισε να απειλείται από το 2019 όταν επιβλήθηκε κατάσχεση για οφειλές σχετικές με στεγαστικό δάνειο αρχικού ύψους 400.000 ευρώ, που είχε δοθεί στους τρεις γιους του δικηγόρου Πέτρου Γιατράκου. Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 1,65 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν προσφυγής υπήρξε η σχετική αύξηση. Με αυτήν την τιμή βγήκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021, με επισπεύδουσα την Cepal, χωρίς αποτέλεσμα.

Πρόκειται για ακίνητο στην Κηφισιά που περιλαμβάνει μια διώροφη οικία, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 870 τ.μ., ισόγεια αποθήκη 62,40 τ.μ. και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου 46,60 τ.μ.

Η οικία – μουσείο του Σπύρου Βασιλείου
Στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί και για την οικία του σπουδαίου ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στους πρόποδες της Ακρόπολης, το οποίο είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό αρχικά στις 26 Ιανουαρίου 2022, αλλά ανεστάλη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Δροσούλας Έλλιοτ, το γένος Σπυρίδωνος και Αγγελικής Βασιλείου, και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 14 Ιουνίου 2021 αφορά τον πρώτο και δεύτερο όροφο οικοδομής κτισμένης επί οικοπέδου, «στη θέση “Κολωνάκι”, όπισθεν της Ακροπόλεως, πλησίον του Σερπεντζέ και συγκεκριμένα επί της οδού Γουέμπστερ αριθμός 5». Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 533.861 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ζωντανό μνημείο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο αποτέλεσε για δεκαετίες το σπίτι – ατελιέ του Σπύρου Βασιλείου, ταυτόχρονα όμως και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας, καθώς εκεί διοργανώνονταν επί σειρά ετών οι εμβληματικές «Καθαροδευτέρες» από τον ζωγράφο και τη σύζυγό του. Μετά το θάνατο του, από το 2004 και για μια δεκαετία περίπου λειτούργησε ως μουσείο, το οποίο όμως έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το ακίνητο απέχει μόλις 100 μέτρα από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος του Ηρωδείου, 50 μέτρα από το εστιατόριο «Διόνυσος Ζόναρς» και η θέση του κρίνεται «πλεονεκτική ως προς την γειτνίαση με τους πλέον γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας». Tο οικόπεδο έχει έκταση 190 τ.μ., και το κτίριο περιλαμβάνει ημιυπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και Β΄ όροφο και είναι νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, Έχει κατασκευαστεί προπολεμικά και ως έτος αποπεράτωσης θεωρείται το 1950, ενώ ανακαινίστηκε το 1990.

Η εταιρεία «Πετράκης», η Vecchia και η Καπάτου
Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών έχει βρεθεί και η εταιρεία «Πετράκης» από τα πιο γνωστά ονόματα στην αγορά υπόδησης. Έτσι για τις 23 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί δύο ακίνητά της στο κέντρο της Αθήνας και στο Παγκράτι. Πρόκειται αφενός για 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες συναποτελούν ένα ενιαίο κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου, που βγαίνουν με την τιμή εκκίνησης στα 1,36 εκατ. ευρώ.

Αφετέρου είναι ένα πολυώροφο κτίριο επί της Λεωφόρου Υμηττού, συνολικού εμβαδού 1.043 τ.μ., που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο (με κατάστημα) και πέντε ορόφους. Για αυτό η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 1,05 εκατ. ευρώ, κατόπιν προσφυγής αυξήθηκε στα 3,15 εκατ. ευρώ, ενώ για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει υποχωρήσει στα 2,52 εκατ. ευρώ.

Για μια ακόμη φορά αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του στις 23 Σεπτεμβρίου, το ακίνητο στο Θησείο της Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), εταιρεία που κατά το παρελθόν τουλάχιστον βρισκόταν στη σφαίρα συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή. Πρόκειται για μια σπάνια μονοκατοικία η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη. Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν 2,065 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον έχει μειωθεί στα 1,34 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων περιλαμβάνονται και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Καπάτου, με πορεία από το 1983, ταυτισμένη αρχικά με την διδασκαλία των Ιταλικών.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, βγαίνουν για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας σε πολυώροφο κτίριο επί της οδού Λαζαράκη στη Γλυφάδα, που κατασχέθηκαν τον Οκτώβριο του 2021 για 110.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 630.059 ευρώ). Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στις 546.400 ευρώ.

ΠΗΓΗ

————————————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}