Πλειστηριασμοί: Τα “επώνυμα” σφυριά που κάνουν ποδαρικό το Σεπτέμβριο

Σαββάτο 08/12/2023    08 : 51 : 34
pleisthriasmoi 1
72 / 100

Μετά τη θερινή ανάπαυλα του Αυγούστου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αυτή την πρώτη εβδομάδα της «επανεκκίνησης» ξεχωρίζουν οι μεζονέτες του Μπάμπη Βωβού στη Ν. Ερυθραία, αλλά και το ακίνητο της πτωχευμένης εταιρείας ειδών κομμωτικής και καλλυντικών “Nicolas”.

Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, για μια ακόμη φορά, το ηλεκτρονικό σφυρί για το συγκρότημα μεζονετών που έχτιζε η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Ν. Ερυθραία.

Το συγκεκριμένο ημιτελές συγκρότημα άρχισε να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τον Μάιο του 2021 και μετά τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Την 1η Απριλίου 2022 χτύπησε και πάλι στο σφυρί για τις τρεις μεζονέτες, με συνολική τιμή εκκίνησης 826.000 ευρώ. Τελικά εκείνη την ημέρα άλλαξε χέρια μόνο η μία από τις τρεις ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα η ακριβότερη που βγήκε με τιμή εκκίνησης 290.000 ευρώ και κατακυρώθηκε ένα ευρώ παραπάνω στις 290.001 ευρώ.

Για τις άλλες δύο η νέα προσπάθεια, σε λίγες μέρες, θα γίνει με «σκόντο» στις τιμές εκκίνησης, καθώς από τις 272.000 ευρώ και 264.000 ευρώ, έχουν πέσει στις 217.600 ευρώ και 211.200 ευρώ, αντίστοιχα.

Αυτό το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση «Mορτερό» της N. Eρυθραίας, ο Μπάμπης Βωβός ήθελε επί χρόνια να το αξιοποιήσει.

Για αυτό και στο παρελθόν έδωσε σκληρή μάχη να το ξεμπλέξει από τις κατασχέσεις του IKA, αφού χρειάστηκε έξι χρόνια και κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η κατάρρευση της εταιρείας του ωστόσο το οδήγησε, όπως και δεκάδες άλλα ακίνητα της «Βωβός» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση (στο 50%-55% της κατασκευής) και βγαίνουν στο σφυρί μαζί με θέσεις πάρκινγκ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas για λογαριασμό της Galaxy IV Funding Designated Activity Company.

ΒΩΒΟΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΦΩΤΟ 0

Η ιστορία τους
Η κατάσχεσή τους έγινε για ποσό 100.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 3.046.845,12 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.

Σημειώνεται ότι το ημιτελές συγκρότημα περιλαμβανόταν στο πακέτο της λύσης που εξεταζόταν προ εξαετίας, το 2016, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και μεγάλων funds, όπως το KKR, με στόχο την εξαγορά των ακινήτων της «Μπάμπης Βωβός», στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρείας συνολικού ύψους 272,2 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου εξυγίανσης ήταν το ακίνητο του Βοτανικού το οποίο εισφέρθηκε σε νέα εταιρεία αντί συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση της Alpha Bank, καθώς και τμήματος οφειλής από σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου. Για αυτό το δάνειο διαγράφηκε ποσό ύψους 27,4 εκατ. ευρώ, ενώ 8,8 εκατ. ευρώ θα εξοφλούνταν από το ισόποσο τίμημα της πώλησης των ακινήτων στη Νέα Ερυθραία, τα οποία θα αγοράζονταν από την Alpha Bank ή από εταιρεία που η τελευταία θα υποδείκνυε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το newmoney, για τις 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο μεγαλύτερος σε αριθμό ιδιοκτησιών πλειστηριασμός σε βάρος των εταιρειών του άλλοτε κραταιού κατασκευαστή.

Περιλαμβάνει 187 ξεχωριστούς πλειστηριασμούς για αντίστοιχες οριζόντιες ιδιοκτησίες στους δύο εμβληματικούς «πύργους» γραφείων του επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι στους αριθμούς 32 και 60.

Ο «Nicolas» της κομμωτικής
Την ίδια ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, το σφυρί θα χτυπήσει για το ακίνητο της εταιρείας ειδών κομμωτικής και καλλυντικών “Nicolas” στο κέντρο της Αθήνας.

Η εταιρεία συστάθηκε το 2000 και τον Ιούνιο του 2017 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2015 η υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζα Probank (εκπροσωπούμενη από την PwC Business Solutions ως ειδικό εκκαθαριστή) και κήρυξε την εταιρεία σε πτώχευση με ημερομηνία παύσης πληρωμών την 7η Ιουνίου 2015. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τη σφράγιση του καταστήματος και της υπόλοιπης περιουσίας της πτώχευσης από το σύνδικο.

Κάπως έτσι το ακίνητο της εταιρείας κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.234.000 ευρώ.

Το ποσό οφειλής ανέρχεται σε 2.114.877,35 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης μέχρις εξόφλησης, ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 100.000 ευρώ.

Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου επί της οδού Ζήνωνος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με πατάρι και έξι ορόφους καθώς και δώμα.

NICOLAS ΑΚΙΝΗΤΟ ΖΗΝΩΝΟΣ 2

Στο κτίριο στεγάζεται η σχολή κομμωτικής “Nicolas”, με τα γραφεία διοίκησης, αίθουσες κλπ και στο ισόγειο το ένα εκ των δύο καταστημάτων λειτουργεί ως κομμωτήριο, ενώ το έτερο ως ταξιδιωτικό γραφείο. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την οφειλέτιδα εταιρεία το 2006.

Στα βάρη περιλαμβάνονται:
-Προσημείωση για 2.340.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank από 28-6-2006, η οποία ετράπη σε υποθήκη στις 8-7-2016.

-Προσημείωση για 85.000 ευρώ υπέρ της Εθνικής Τράπεζας από 1-2-2010, που ετράπη σε υποθήκη στις 28-6-2010.

-Υποθήκη για 1.968.827,65 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου εγγραφείσα την 10-11-2015.

-Υποθήκη για 489.178,37 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου εγγραφείσα την 18-11-2015.

-Αναγκαστική κατάσχεση για 710.075,77 ευρώ υπέρ ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών εγγραφείσα την 20-2-2009.

– Αναγκαστική κατάσχεση για 131.908,04 ευρώ υπέρ Β’ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών εγγραφείσα την 9-11-2010.

-Αναγκαστική κατάσχεση για 500 ευρώ υπέρ του Δήμου Αθηναίων εγγραφείσα την 29-5-2012.

-Αναγκαστική κατάσχεση για 401.365,92 ευρώ υπέρ ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών εγγραφείσα την 13-10-2014.

-Αναγκαστική κατάσχεση για 100.000 ευρώ υπέρ της “Galaxy IV Funding Designated Activity Company” εγγραφείσα την 7-1-2022, με διαχειρίστρια την Cepal.

ΠΗΓΗ

—————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}