Πλειστηριασμοί: Τα «απομεινάρια» του Carouzos Gate και ένα «χρυσό» πρατήριο

 19/06/2024    01 : 45 : 09
πλειστηριασμοι1
69 / 100

Carouzos Gate: Ένα ακόμη κομμάτι από το πλούσιο «παζλ» των ακινήτων που αποτέλεσαν μέρη του διαβόητου σκανδάλου με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του Ρ. Σκαφτούρα έρχεται να μπει στη… θέση του μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα οικόπεδο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου οι εταιρείες του “Carouzos Gate” είχαν αφήσει εποχή, -πριν αφήσουν πίσω τους χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων-, με τις μαζικές και ιδιαίτερα υψηλού χρηματικού επιπέδου επενδύσεις τους.

Το σφυρί στρέφεται κατά της Carouzos Real Estate Α.Ε., πρώην Karouzos Construction, που λειτουργεί σήμερα με διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο και αφορά οφειλή 2.031.259 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης κλπ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank.

καρουζος σκαφτουρου
Οι Γ.Καρούζος – Ρ. Σκαφτούρου

Στον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να βγει η πλήρης, αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή επί του ποσοστού 100% ενός οικοπέδου, άρτιου και οικοδομήσιμου, που έχει έκταση 6.553,20 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην Κτηματική Περιφέρεια Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νομού Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης του Ηρακλείου και στην Πολεοδομική Ενότητα «Κορώνη – Μασταμπάς – Θέρισσος – Δειλινά», επι των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη, 1869, Κουνάβων και με υπό διάνοιξη ανώνυμη οδό.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο αποτελεί τμήμα ενός ενιαίου ακινήτου 13.045,60 τ.μ. και προέκυψε -ως αυτοτελές οικόπεδο- μετά την ένταξη του ενιαίου ακινήτου στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης του Ηρακλείου.

Το παραπάνω ακίνητο περιήλθε στην Carouzos Real Estate τον Αύγουστο του 2006, εποχή που ακόμη το ζεύγος Καρούζου «μεσουρανούσε» στην αγορά ακινήτων, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2,28 εκατ. ευρώ.

Το πρατήριο στο Χαλάνδρι
Πολύ νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για δύο οικόπεδα στην περιοχή του Χαλανδρίου όπου λειτουργεί πρατήριο καυσίμων.

Το σφυρί στρέφεται κατά των δύο συνιδιοκτητών τους και επισπεύδουσα είναι η Qquant Master Servicer ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «ABS Metexelixis SA». Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 200.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής ύψους 513.050 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα δύο οικοπέδων που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Χαλανδρίου.

Το ένα βρίσκεται στη θέση «Πάτημα» (κατά τον τίτλο κτήσεως) ή «Έθνος» (σύμφωνα με το κτηματολόγιο) επί της διασταύρωσης των οδών Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα. Αυτό το πρώτο οικόπεδο έχει συνολική έκταση, 1.417 τ.μ. και όπως σημειώνεται «σύμφωνα με τα αναφερόμενα στους αναρτημένους δασικούς χάρτες στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου, είναι μερικώς δασικό, με χαρακτηρισμό Δ.Α., και η έκθεση συντάσσεται με την παραδοχή ότι είναι άμεσα εφικτός ο αποχαρακτηρισμός του».

Κατόπιν της εξωτερικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αδόμητο αγροτεμάχιο εντός του οποίου υπάρχουν μικρές πρόχειρες κατασκευές που δε λαμβάνονται υπόψιν. Το δεύτερο οικόπεδο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, στη θέση «Γερακα» (Δεσκλιά) ή «Έθνος» επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Αλεξάνδρου Παναγούλη και της οδού Επαμεινώνδα. Το οικόπεδο αυτό έχει συνολική έκταση 4.815,15 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσεως και 3.893 τ.μ. σύμφωνα με το κτηματολόγιο.

Πρόκειται για οικόπεδο με κατασκευασμένο κτίριο άγνωστης επιφάνειας. «Την ημέρα της αυτοψίας λειτουργούσε ως πρατήριο υγρών καυσίμων, και με χώρους που προσφέρονται για υπηρεσίες πλυντηρίου αυτοκινήτων», όπως αναφέρεται.

Στην έκθεση του πλειστηριασμού γίνεται μνεία ότι τα δύο οικόπεδα είναι όμορα και σ’ αυτό με επιφάνεια 3.893 τ.μ. έχει κτισθεί ακίνητο (βενζινάδικο) μισθωμένο σε μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν έχει καμία εμπλοκή στον πλειστηριασμό. Η διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί σε είκοσι 22 έτη και 3 μήνες, αρχομένης από την 14η-04-2016.

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί για το ένα οικόπεδο στα 2.593.000 ευρώ, ενώ για το δεύτερο στις 981.000 ευρώ. Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 3.574.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}