Πλειστηριασμοί: Συνεχίζεται η προπαγάνδα υπέρ funds-τραπεζών

 23/02/2024    06 : 14 : 08
pleisthriasmoi 1
70 / 100

Προπαγάνδα υπέρ funds-τραπεζών, ότι υπάρχει τσουνάμι μεν ανακοπών από δανειολήπτες που όμως απορρίπτονται από τα δικαστήρια σε ποσοστό 80% και δικαιώνουν τα funds…

Φυσικά αυτές οι αρμόδιες πηγές που ενημερώνουν για τα νούμερα και αναφέρονται στο άρθρο του newmoney.gr είναι τα ίδια τα funds…Οπότε μην μασάτε…

Διαβάστε τι μεταδίδεται χαρακτηριστικά, προετοιμάζοντας όμως τους δανειολήπτες, με μια κρυφή σιγουριά, για την έκβαση της απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου:

Το «όπλο» της ανακοπής κατά πλειστηριασμών, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιούν ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες, «πατώντας» στην απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας οι servicers δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται μία σημαντική αύξηση του ποσοστού των ανακοπών, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση των δικαστηρίων είναι αρνητική. «Έχει αποδειχθεί πως οκτώ στις 10 αιτήσεις ανακοπής απορρίπτονται, με τις δύο που γίνονται αποδεκτές να εκδίδονται από δικαστήρια ως επί το πλείστον της περιφέρειας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στο newmoney και συνεχίζουν: «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που, ίσως, θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δανειολήπτες είναι πως υπάρχει μία απόφαση του Αρείου Πάγου που κρίνει πως οι εταιρείες διαχείρισης δεν μπορούν να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς και άλλες 11, οι οποίες αποφαίνονται το αντίθετο».

Στην αμφισημία, αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, είχε εστιάσει προσφάτως και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας από το βήμα της Βουλής πως «μία απόφαση του Αρείου Πάγου κρίνει ότι οι servicers δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, ενώ πολλές άλλες προβαίνουν στο αντίθετο συμπέρασμα. Υπάρχουν και αρκετές νομολογίες του Αρείου Πάγου επί αυτών, αλλά και νομολογίες κατωτέρων δικαστηρίων. Έχει πέσει στην αντίληψή μου μία στο Εφετείο Λάρισας, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα κ. ο. κ.».

Το επίμαχο ζήτημα, δεδομένου ότι θεωρείται γενικότερου ενδιαφέροντος και είναι αναγκαίο για την ενότητα της νομολογίας, με δεδομένη την ανακύψασα σε αυτή διάσταση, καλείται να ξεδιαλύνει το δεύτερο 10ήμερο του προσεχούς Ιανουαρίου η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε, ωστόσο, εγχώριοι, αλλά και διεθνείς φορείς εφιστούν την προσοχή στον κίνδυνο, τόσο του εκτροχιασμού των business plans των τιτλοποιήσεων του «Ηρακλή», με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο χρέος – ενόσω, μάλιστα, εκκρεμεί και η σχετική απόφαση της Eurostat – όσο και του πλήγματος στην κουλτούρα πληρωμών, οδηγώντας ακόμη και σε αύξηση των «κόκκινων» δανείων.

Ενδεικτική είναι η σχετική αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η νομική αβεβαιότητα δύναται να επηρεάσει τις επικείμενες αποφάσεις των δικαστηρίων κατώτερου βαθμού σε παρόμοιες υποθέσεις, διαβρώνοντας την προθυμία των οφειλετών να φτάσουν σε φιλικές λύσεις αναδιάρθρωσης με τους servicers.

«Αυτή η νομική αβεβαιότητα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και κινδυνεύει να επηρεάσει σοβαρά τα επιχειρηματικά σχέδια, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Ηρακλής’. Η νομική αβεβαιότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επείγον ζήτημα, προς αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων στην επίλυση του ιδιωτικού χρέους», σημειώνει.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}