Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το «φάντασμα» του «Δελφίς»

Τρίτη 04/10/2023    12 : 38 : 54
ΕΒΙΑΝΑ 1
63 / 100

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Ερέτριας κατά το παρελθόν, το «Δελφίς», οδηγείται στο ηλεκτρονικό σφυρί το επόμενο διάστημα.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου 2023, με επισπεύδουσα τη Eurobank και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις (μόλις) 667.000 ευρώ. Για τη χαμηλή τιμή εκκίνησης, παρότι πρόκειται για πολυώροφο κτίριο, μπροστά στη θάλασσα, υπάρχει εξήγηση, καθώς το ακίνητο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το «Delfis Hotel» στο οποίο έσπευδαν να διαμείνουν τις προηγούμενες δεκαετίες χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής.

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Ερέτριας, μπροστά στο Νησί των Ονείρων, και λόγω προνομιακής θέσης ήταν για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς. Ωστόσο τα τελευταία 20 χρόνια παραμένει κλειστό με συνέπεια να έχει καταστεί πρόβλημα για την περιοχή.

Ο Όμιλος, το χρέος και το ακίνητο
Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της «Εβιάνα Όμιλος Φιλοξενίας Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και του Τουριστική Εταιρεία» και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του κεφαλαίου του συνολικού επιταχθέντος ποσού.

Με βάση την περιγραφή της έκθεσης πλειστηριασμού πρόκειται για μια «πολυώροφη οικοδομή [ξενοδοχείο] μετά του οικοπέδου της, εκτάσεως 901,95τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Δ.Κ. Ερέτριας, της Δ.Ε. Ερέτριας, του Δήμου Ερέτριας και εντός του σχεδίου της πόλεως αυτής από το έτος 1834 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο».

Το οικόπεδο συνορεύει ΝΔ με την οδό Αρχαίου Θεάτρου και πέραν αυτής με τη θάλασσα, ΒΑ με την οδό Απολλωνίδου, ΝΑ με την οδό Σπύρου Βασιλείου και ΒΔ με χαντάκι και πέραν αυτού με ιδιοκτησία αγνώστου.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου υπάρχει πολυώροφη οικοδομή που αποτελείται από ισόγειο, επιφανείας 669,10τ.μ., πρώτο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ., δεύτερο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ., τρίτο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ., τέταρτο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ. και απόληξη κλιμακοστασίου επιφανείας 25 τ.μ..

Στην επιτρεπόμενη δόμηση δεν προσμετρούνται τα βοηθητικά κλιμακοστάσια, οι έξοδοι πυρασφάλειας και η απόληξη κλιμακοστασίου, το δε εμβαδόν της δόμησης που έχει υλοποιηθεί αν αφαιρεθούν οι προαναφερόμενοι βοηθητικοί χώροι [267,5 τ.μ.] είναι 3.102 τ.μ.

Η τιμή εκκίνησης και τα βάρη
Με βάση όλα τα παραπάνω και την πραγματική κατάσταση του ακινήτου, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 667.000 ευρώ.

Παράλληλα, όμως υπάρχουν και τα εξής βάρη:

  • Προσημείωση υποθήκης υπέρ Eurobank για το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ από το 2007, η οποία έχει τραπεί σε υποθήκη το 2015.
  • Υποθήκη υπέρ Ελληνικού Δημοσίου για το ποσό των 1.531 ευρώ από το 2012.
  • Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, για το ποσό των 192.701,03 ευρώ από το 2017.
  • Αναγκαστική κατάσχεση, από τον Ιανουάριο του 2023, υπέρ της επισπεύδουσας τον πλειστηριασμό Eurobank, για το ποσό των 200.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}