Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το κτίριο της Dur στην Πάτρα από την Πειραιώς

 13/04/2024    10 : 30 : 44
dur 768x680 1
70 / 100

Από τη κυριαρχία στις προηγούμενες δεκαετίες, η Dur του Νίκου Δούρου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα. Η μετοχή της έχει πάψει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο από το 2023, καθώς δεν είχαν δημοσιευτεί οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

Και τώρα το ακίνητο με τις εγκακταστάσεις της στην Πάτρα οδηγείται σε πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Το κτίριο εκποιείται για οφειλή 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, δυνάμει διαταγής πληρωμής που επιδόθηκε στην εταιρεία τον Μάρτιο του 2023. Τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 1,66 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Μαραγκοπούλου στη συνοικία Ανατολικών Στρατώνων του Δήμου Πατρέων και απέχει 2 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1765 τ.μ. και το κτήριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο.

Ποια είναι η Dur
Αποτελεί δημιούργημα του γεννημένου το 1937 στην Κοντοβάζαινα της Γορτυνίας, Νίκου Δούρου ήταν από τους πρώτους που διαφοροποιήθηκε οραματιζόμενος τη δημιουργία ελληνικού brand name στην ανδρική μόδα, ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το γνωστό λογότυπο της Dur με την κόκκινη τελεία, που για ορισμένους είχε θεωρηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο να λανσαριστεί μια… Lacoste αλά ελληνικά, απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα δικαιώνοντας τον δημιουργό του.

Το 1971, η εταιρεία απέκτησε την εταιρική μορφή που έχει σήμερα, εγκατεστημένη στη διεύθυνση Μαραγκοπούλου 80 στην Πάτρα.

Εννέα χρόνια μετά, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η διοίκηση της εταιρείας αφουγκραζόμενη με επιτυχία τις προσταγές των καιρών επενδύει στην επωνυμία «DUR» και μέσα από συστηματική προσπάθεια και έντονη διαφήμιση, δημιουργεί δίκτυο χονδρικής πελατείας και αντιπροσωπειών, εδραιώνει τη φίρμα και την καθιστά leader στο ανδρικό ποιοτικό επώνυμο ντύσιμο.

Παράλληλα ενισχύει και διευρύνει την εμπορική της ταυτότητα με αποκλειστικές συνεργασίες ξένων οίκων μόδας.

Το 1992 με το brand ήδη καθιερωμένο, η Dur ανοίγει το πρώτο κατάστημά της στην Αθήνα, στην οδό Τσακάλωφ. Τα πόλο μπλουζάκια της γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, οι επενδύσεις ολοένα και μεγαλύτερες. Η δεκαετία του 2000, βρίσκει την εταιρεία εισηγμένη πλέον στο χρηματιστήριο.

Από το 2010 τα ηνία της επιχείρησης βρίσκονται στα χέρια του γιου του Θεόδωρου, ο οποίος με τη βοήθεια των δύο του αδελφών Αγγελικής και Μαρίνας, επέκτεινε το δίκτυο των καταστημάτων λιανικής που φτάνουν πλέον τα 30 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.

Επίσης αποπειράθηκε να δημιουργήσει καταστήματα Dur στο εξωτερικό, όπως στην Κύπρο, την Αρμενία και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}