Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί και η «Θαύμα»!

 23/02/2024    09 : 42 : 02
θαυμα
62 / 100

Στην αγορά της Κρήτης και όχι μόνο, τα αναψυκτικά «Θαύμα» έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Η ομώνυμη εταιρεία ιδρύθηκε πριν μισό αιώνα, το 1972, από τον Γιάννη Σταματάκη, με καταγωγή από το χωριό Ζάρος, που στη συνέχεια διέμεινε και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη Μεσσαρά κοντά στην πόλη των Μοιρών.

Εκεί ξεκίνησε τη μικρή τότε βιοτεχνία του, εμφιαλώνοντας αναψυκτικά, τα οποία διακινούσε σε μεγάλα γυάλινα δοχεία. Στην πορεία των χρόνων η μικρή βιοτεχνία έγινε βιομηχανία παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και χυμών, που διακρίθηκαν για την ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις τους.

Παράλληλα, στην εταιρεία εισήλθαν οι γιοι του Γ. Σταματάκη, Στέλιος, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2019, Αχιλλέας και Μανώλης, που συνέχισαν και διεύρυναν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της.

Ο ίδιος ο ιδρυτής και θεμελιωτής της εταιρείας έφυγε από τη ζωή το 2020, ωστόσο είχαν ήδη τεθεί οι βάσεις για την «επόμενη μέρα», με τη δημιουργία, δίπλα στις εγκαταστάσεις της παλαιάς βιοτεχνίας, ενός εργοστασίου με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και με τα προϊόντα «Θαύμα» να κατακτούν σημαντικά μερίδια στην τοπική αγορά, αλλά και με παρουσία εκτός Κρήτης.

Οι ανακατατάξεις και το σφυρί
Στο εσωτερικό της εταιρείας με την επωνυμία «Ιωάννης Σταματάκης και Υιοί Ο.Ε.» υπήρξαν τα τελευταία χρόνια ορισμένες ανακατατάξεις. Έτσι, ενώ από το 2010 μοναδικοί εταίροι της ήταν ο Εμμανουήλ και ο Αχιλλέας Σταματάκης, τον Μάιο του 2021 ο δεύτερος με εξώδικη δήλωσή του γνωστοποίησε την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Κατόπιν αυτού, τον Ιούνιο του 2021 ο Εμμανουήλ Σταματάκης αποφάσισε την είσοδο στην εταιρεία του γιού του, Νικόλαου Σταματάκη, ο οποίος εισήλθε «ως ετερόρρυθμος εταίρος με ποσοστό συμμετοχής 1%, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ λόγω αρνητικής θέσης της εταιρείας», όπως αναφέρεται. Έκτοτε, η νομική μορφή μετετράπη σε Ετερόρρυθμη Εταιρεία, με τον Εμμανουήλ Σταματάκη ομόρρυθμο εταίρο με ποσοστό συμμετοχής 99% και διαχειριστή της και τον Νικόλαο Σταματάκη, με ποσοστό συμμετοχής 1% του εταιρικού κεφαλαίου, το οποίο ορίστηκε σε 2.256.000 ευρώ.

Παράλληλα, η διάρκειά της έγινε αόριστη, ενώ ο σκοπός της προβλέπει την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση επιχειρήσεως αεριούχων ποτών και κάθε συναφούς εμπορικής πράξης, καθώς και την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, το σίγουρο είναι ότι για τις 3 Ιουλίου 2024 έχει προγραμματιστεί διπλός πλειστηριασμός -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του- σε βάρος της εταιρείας ««Ιωάννης Σταματάκης και Υιοί Ε.Ε.», με διακριτικό τίτλο «Θαύμα», και με επισπεύδουσα τη Cepal.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 150.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό της Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να ανέρχεται σε 357.062,20 ευρώ (πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης κλπ). Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% δύο αγροτεμαχίων που βρίσκονται στα Καπαριανά της Δημοτικής κοινότητας Μοιρών του Δήμου Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα στη θέση «Ποταμάκι ή Πέρα Μετόχι» και συγκεκριμένα:

1) Ένα αγροτεμάχιο στη θέση «Ποταμάκι ή Πέρα Μετόχι» εκτάσεως 3.229 τ.μ., εντός του οποίου υπάρχει το συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων – εμφιαλωτήριο αναψυκτικών και ποτών «ΘΑΥΜΑ». Ο περιβάλλοντας χώρος διαθέτει τσιμεντόστρωση και φύτευση και είναι εν μέρει περιφραγμένος με τοιχίο. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του οικοπέδου υφίστανται εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και πιο συγκεκριμένα:

α) Τμήμα 1 (με επικάλυψη μεταλλικής στέγης) -Στάθμη ισογείου: 1.850τμ περίπου, Στάθμη παταριού: 270 τ.μ. περίπου, με πιθανή χρήση χώρων γραφείου

β) Τμήμα 2 (με επικάλυψη πλάκας σκυροδέματος) -Στάθμη ισογείου: 400τμ περίπου, που περιλαμβάνει χώρο παραγωγής μεγάλου ύψους -Στάθμη δώματος, όπου υφίστανται ευτελείς λαμαρινοσκεπείς κατασκευές για τη στέγαση μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο φέρων οργανισμός εκτιμάται ότι είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, τα εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου παλαιού τύπου, ενώ η γενική εικόνα των κτιρίων δεν είναι καλή. Σημειώνεται ότι η μονάδα δεν είναι σε λειτουργία. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί από την εταιρεία το 1976 και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 555.000 ευρώ.

2)Ένα αγροτεμάχιο στην θέση «Πέρα Μετόχι» εκτάσεως 686,66 τ.μ. εντός σχεδίου πόλης Μοιρών, στη Δημοτική Κοινότητα Μοιρών. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το οικόπεδο είναι περιφραγμένο βόρεια, νότια και δυτικά με πλινθόκτιστο τοιχίο και ανατολικά επικοινωνεί με την όμορη ιδιοκτησία. Εντός του οικοπέδου υφίστανται στέγαστρο και μικρό κτίσμα, τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες της όμορης βιομηχανικής μονάδας. Στα πλαίσια της έκθεσης εκτίμησης θεωρήθηκε ότι δεν προσδίδει υπεραξία στο ακίνητο. Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό το οικόπεδο ορίστηκε στις 57.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

……………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}