Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί δύο βιομηχανικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί δύο βιομηχανικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη
65 / 100

Δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για βιομηχανικά-επαγγελματικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να διενεργηθούν Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 με τιμές άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο σφυριά που στρέφονται κατά της εταιρείας «Δημοσθένης Τουφεξής ΑΒΕΕ- Κλωστήρια – Πλεκτήρια Σίνδου» και της Agripan-Σπύρος Δ. Παντελεημονίτης ΑΕΒΕ με ακίνητά τους να βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του e-auction αναζητώντας μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.

Τα Κλωστήρια – Πλεκτήρια
Με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2.910.000 ευρώ και επισπεύδουσα τη doValue θα ηχήσει ο πλειστηριασμός για το βιομηχανικό ακίνητο της κλωστοϋφαντουργίας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Αν και η αρχική τιμή στα 1.992.000 ευρώ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή της οφειλέτιδας εταιρείας, διατάσσοντας την αύξηση της τιμής εκκίνησης.

Με βάση την έκθεση του εκτιμητή, το οικόπεδο επιφάνειας 14.658 τ.μ. είναι διαμπερές και σχεδόν επίπεδο, χωρίς αξιόλογες, υψομετρικές διαφορές. Η πρόσβαση σε αυτό εξασφαλίζεται από δύο ασφαλτοστρωμένες οδούς. Οι ακάλυπτοι χώροι του γηπέδου είναι τμηματικά διαμορφωμένοι, με κηπευτικά έργα, και ασφαλτοστρωμένοι για την κίνηση και στάθμευση οχημάτων, ενώ μεγάλο τμήμα τους καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.

Το οικόπεδο της Agripan
Το δεύτερο σφυρί αφορά στο οικόπεδο της Agripan-Σπύρος Δ. Παντελεημονίτης ΑΕΒΕ, της εταιρείας επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 2.239.366 ευρώ με επισπεύδουσα και πάλι τη doValue.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οικόπεδο με πρόσωπα στις οδούς Μοναστηρίου, Δράμας και Βιτσίου, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, εμβαδού 3.384,45 τ.μ., εκ των οποίων επιφάνεια 1.279,51 τ.μ. έχει κηρυχθεί υπό απαλλοτρίωση. Εντός του οικοπέδου βρίσκονται παλαιά κτίσματα συνολικής επιφανείας 1.777,83 τ.μ. από τα οποία κτίσματα επιφανείας 1.118,15 τ.μ. βρίσκονται εντός του αρτίου και οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου και κτίσματα επιφανείας 659,68 τ.μ. βρίσκονται εντός του υπό ρυμοτόμηση τμήματος του οικοπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Agripan ήταν από το 1989 ο αποκλειστικός εισαγωγέας, διανομέας των αυτοκινήτων Daihatsu. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση της Daihatsu από την ελληνική αγορά, η εταιρεία δεν κατάφερε να ανακάμψει. Παρά την εστίαση της Agripan σε άλλα brands και άλλους τομείς, όπως επαγγελματικά οχήματα, μηχανήματα, ελαστικά, έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο, με την καθοδική της πορεία να αποτυπωνόταν και στις οικονομικές της καταστάσεις.

ΠΗΓΗ