Πλειστηριασμοί; Στο σφυρί διαμέρισμα αξίας 2.700.000€ στην Ηρώδου Αττικού για..100.000€

 16/04/2024    01 : 14 : 13
πλειστηριασμοι
64 / 100

Πρόκειται για το ακίνητο-κατοικία των Λεβέντη στη δημοφιλή πολυκατοικία της Ηρώδου Αττικού απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τι γράφει σχετικά το protothema.gr

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Ασπασίας, συζύγου του Γεωργίου-Νεοκλή Λεβέντη, το γένος Αλγιαννάκη, και αφορά το ποσοστό 100% του δικαιώματος της επικαρπίας επί της οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος του πρώτου ορόφου στην πολυκατοικία που είναι χτισμένη σε οικόπεδο 1.239,43 τ.μ. στη θέση Καμαράκια επί της οδού Ηρώδου Αττικού στον αριθμό 25.

n1 leventi

Η κατοικία του πρώτου ορόφου έχει πρόσοψη προς την Ηρώδου Αττικού, την πλατεία Σταδίου, τη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου και τον πλάγιο ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, ενώ, σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, αποτελείται από «μικρή είσοδο, χολ, έξι δωμάτια, τρία λουτροκαμπινέ, μαγειρείο μετά βοηθητικού χώρου, όφις και δωματίου υπηρεσίας μετά λουτροκαμπινέ». Το εμβαδόν των κυρίως χώρων είναι 269,69 τ.μ. και των βεραντών 176,59 τ.μ., με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 446,28 τ.μ.

Η περιοχή και ο πλειστηριασμός

Σύμφωνα με την περιγραφή που περιλαμβάνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ζαππείου στο τέλος της Ηρώδου Αττικού, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς σε αυτό βρίσκονται αξιοθέατα όπως το Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο, το Προεδρικό Μέγαρο και ο Εθνικός Κήπος. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι εκεί υπάρχει αρκετός θόρυβος λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής ροής και ότι στην περιοχή συναντώνται κυρίως κτίσματα παλαιάς κατασκευής, νεοκλασικά και διατηρητέα.

Η πολυκατοικία αποτελείται από ισόγειο, τέσσερις ορόφους και δώμα και εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και τη συντήρησή της, κρίνονται καλές.

Η αγοραία αξία της κατοικίας της οικογένειας Λεβέντη υπολογίζεται, με βάση την έκθεση εκτίμησης, στα 2,7 εκατ. ευρώ για την πλήρη κυριότητα της ιδιοκτησίας. Ο πλειστηριασμός σε βάρος της κυρίας Ασπασίας Λεβέντη δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022 και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 5 Ιανουαρίου 2023, ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 16 Ιουνίου 2023.

Σε αυτόν θα βγει το δικαίωμα επικαρπίας, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη το έτος γέννησης της επικαρπώτριας (1963) και τους σχετικούς πίνακες του υπουργείου Οικονομικών, κατέχει το 40% της αξίας της πλήρους κυριότητας.

Σε αυτό το ποσό γίνεται επιπλέον απομείωση 10% λόγω συνιδιοκτησίας και επομένως η αγοραία αξία της επικαρπίας εκτιμάται στις 997.000 ευρώ.

Αυτή είναι και η τιμή πρώτης προσφοράς που έχει οριστεί για τον πλειστηριασμό του Ιουνίου, με επισπεύδουσα τη Vega II NPL Finance DAC για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η Intrum Hellas. Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ «πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως», που αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου «με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται.

Το ακίνητο περιήλθε στην κυρία Ασπασία Λεβέντη κατά το δικαίωμα της επικαρπίας και σε ποσοστό 100% εξ αδιαιρέτου δυνάμει πράξης δωρεάς που έγινε τον Μάρτιο του 2007 σε συνδυασμό με πράξη αγοραπωλησίας τον Νοέμβριο του 2007.

Στην ιδιοκτησία υπάρχουν και ορισμένα βάρη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση πλειστηριασμού, «σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 28025/2022 Πιστοποιητικό Βαρών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, επί του άνω περιγραφέντος και αναγκαστικά κατασχεθέντος ακινήτου, υπάρχουν τα εξής βάρη:

1) Προσημείωση, για 8.250,48 ευρώ, κατά της καθ’ ης η εκτέλεση και υπέρ του ιδιώτη Μ. Δ., εγγραφείσα στις 11/02/2013.

2) Προσημείωση, για 400.000 ευρώ, κατά της καθ’ ης η εκτέλεση και υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, εγγραφείσα στις 03/06/2014.

3) Αναγκαστική κατάσχεση, για 100.000 ευρώ, κατά της καθ’ ης η εκτέλεση και υπέρ της Vega II NPL Finance DAC, εγγραφείσα στις 11/11/2022».

Θα πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι μέχρι την ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού είναι πιθανότατο να ασκηθεί ανακοπή ή να γίνουν άλλες κινήσεις με στόχο την αναστολή ή και τη ματαίωσή του.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}