Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί διαμέρισμα αξίας140.000€ για οφειλή 2.962 ευρώ!!

 22/07/2024    07 : 18 : 17
πλειστηριασμοι
61 / 100

Πολλά είναι τα… παράξενα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η «φρέσκια» περίπτωση ενός διαμερίσματος εκτιμώμενης αξίας 140.000 ευρώ το οποίο βγαίνει στο σφυρί και κινδυνεύει να αλλάξει χέρια, για μια οφειλή ύψους 2.962 ευρώ από τα… κοινόχρηστα.

Μεταδίδει το newmoney.gr

Οι ιδιαιτερότητες δεν σταματούν εδώ καθώς το εν λόγω διαμέρισμα δεν ανήκει σε κάποιον ιδιώτη αλλά στο Σωματείο «Οι εν Χριστώ Φίλοι των μαθητών του χωριού»…

Πώς φτάσαμε στον πλειστηριασμό
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, η αναγκαστική κατάσχεση πλήρους κυριότητας της συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2023 και στρέφεται κατά του «εν Αθήναις και επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 54, εδρεύοντος Σωματείου υπό την επωνυμία ‘Οι εν Χριστώ Φίλοι των μαθητών του χωριού». Στη θέση της επισπεύδουσας δεν είναι κάποια τράπεζα ή servicer, αλλά η διαχειρίστρια της κείμενης στην Αθήνα επί της οδού Βασ. Σοφίας αρ. 54 πολυκατοικίας, Χ. Λ. «με την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας». Το δε ποσό της κατάσχεσης ανέρχεται σε 2.962,11 ευρώ πλέον των εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Το διαμέρισμα στα Ιλίσια
Η οριζόντια ιδιοκτησία που… οδεύει προς το σφυρί είναι το υπ’ αριθμόν Ι 5 διαμέρισμα του ισογείου ορόφου της πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Παπαδιαμαντοπούλου, Βασιλίσσης Σοφίας αρ.54 και Ηριδανού, του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην περιοχή των Ιλισίων και σε πολύ μικρή απόσταση από τον σταθμό του μετρό «Μέγαρο Μουσικής». Το διαμέρισμα, το οποίο προφανώς αποτελεί και την έδρα του Σωματείου, περιλαμβάνει είσοδο, χωλ, τρία κύρια δωμάτια, διάδρομο, λουτρό και κουζίνα, ενώ έχει εμβαδό 74,69 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου 1,25%. Σύμφωνα με το διαθέσιμα στοιχεία μάλιστα η εν λόγω οριζόντια ιδιοκτησία «δικαιούται συγχρήσεως του κοινόχρηστου υπ’ αριθμό ΙΙ πλυντηρίου του υπογείου της πολυκατοικίας».

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η πολυκατοικία εξωτερικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση από άποψη συντηρήσεως.

Όπως αναφέρεται, η είσοδος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα γίνεται μέσω του ακαλύπτου χώρου της πολυκατοικίας από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου στην οποία φέρει τον αριθμό 2.

Κατά την ίδια έκθεση και σύμφωνα με στοιχεία της κτηματαγοράς, οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμερισμάτων, αντίστοιχης παλαιότητας, στην περιοχή κυμαίνονται από 1.400 €/τ.μ. έως και 2.000 €/τ.μ. αναλόγως της θέσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε ακινήτου. Όπως επισημαίνεται, αρκετά από τα διαμερίσματα στην περιοχή χρησιμοποιούνται ως γραφεία και ιατρεία.

Όσον αφορά την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του διαμερίσματος, αυτή ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αυτή είναι η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό του Σεπτεμβρίου, εκτός αν με κάποιο τρόπο εξοφληθούν τα κοινόχρηστα και αποτραπεί το σφυρί…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}