Πλειστηριασμοί: Στο μπαλκόνι εδώ και 2 εβδομάδες ο 81χρονος ΑμεΑ που έχασε το σπίτι του από…Σκοπιανό!

 19/04/2024    06 : 33 : 48
φλογητα
72 / 100

Πλειστηριασμοί: Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του 81χρονου στην Χαλκιδική, ο οποίος κοιμάται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο μπαλκόνι του σπιτιού του καθώς η κατοικία του αγοράστηκε σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να υποστεί έξωση.

Ειδικότερα, ο 81χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας σε ποσοστό 85% και κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, κοιμάται σε καναπές στο μπαλκόνι του σπιτιού του, το οποίο αρνείται να εγκαταλείψει.

Παρόλο που πολλοί αλληλέγγυοι είχαν εμποδίσει δύο προηγούμενες εξώσεις πριν λίγες εβδομάδες, δικαστικοί επιμελητές (συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων) άλλαξαν την κλειδαριά του σπιτιού και άφησαν ολόκληρη την οικογένεια στο δρόμο.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, την Πέμπτη 4 Μαΐου δικαστικός επιμελητής, παρουσία 20 αστυνομικών και με τη συνδρομή κλειδαρά, στην κυριολεξία πέταξαν τον 81χρονο έξω από το σπίτι, καθώς η οικία του περνά στα χέρια αλλοδαπού νέου ιδιοκτήτη.

Ο ηλικιωμένος μένει στη συγκεκριμένη διπλοκατοικία από 29 χρονών. Το σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία και βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού. Ο ίδιος ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης και η κόρη του Αναστασία μίλησαν στο Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» για την κατάστασή τους σήμερα.

«13η μέρα σήμερα» λέει η κυρία Τζοχουνίδου και εξηγεί πως ο πατέρας της είχε μπει εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο που πήρε ο αδερφός της ύψους 85.000 ευρώ. «Τα πρώτα χρόνια πλήρωνε κανονικά περίπου 80.000 ευρώ. Είχε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσε να πληρώσει και είχε φτάσει το δάνειο 57.000 ευρώ. Με τα επιτόκια ανέβηκε στις 150.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιον διακανονισμό πριν γίνει ο πλειστηριασμός και δεν τον δέχτηκαν. Προτείναμε προκαταβολή 6.000 ευρώ αλλά μας ζητούσαν 30.000 ευρώ».

Ο 81χρονος με τη σειρά του επανέλαβε όλη την περιπέτεια που έζησαν ενώ σημείωσε πως «για 150.000 ευρώ το έβγαλαν σε πλειστηριασμό και για ένα ευρώ το πήρε κάποιος από τα Σκόπια».

Κοιμάται δύο εβδομάδες στο μπαλκόνι: Καταχρηστική άσκηση δικαιώματος
Στο Open μίλησε και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος εξηγώντας για το εάν είναι νόμιμο τα funds να απαιτούν τόσα πολλά χρήματα για να κάνουν διακανονισμό. Όπως αναφέρει: «Ακόμα και τυπικά να θεωρείται νόμιμο, δεν είναι ηθικό και εμπίπτει στην κατηγορία της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος, άρα μπορούμε να πούμε πως εκ προοιμίου δεν είναι νόμιμο. Είναι παράνομος και ο τρόπος που τα funds απαιτούν και τα χρήματα αλλά και ο υπολογισμός που κάνουν».

Όπως λέει ο ηλικιωμένος «έχει αναλάβει ένας δικηγόρος της υπόθεση και μας λέει ότι θα ρυθμίσει την κατάσταση. Όσες μέρες και αν μείνουν, θα μείνω στο μπαλκόνι. Ανάπηρος στο 85%, 81 ετών. Μας πετάξαν έξω. Ήρθε η αστυνομία πρωί πρωί, 6:30. Ούτε τα προσωπικά μας αντικείμενα δεν πήραμε. Ευτυχώς, μας έδωσαν από την γειτονιά κουβέρτες και σκεπαζόμαστε και ένα πιάτο φαγητό».

«Δεν φεύγω από το σπίτι», τονίζει ο κ. Τζοχουνίδης.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}