Σε όλες τις περιοχές επελαύνουν οι πλειστηριασμοί. Ξεσηκωμός του κόσμου για το επερχόμενο πλιάτσικο!

Τρίτη 04/10/2023    05 : 42 : 53
αταλαντη πλειστηριασμοι
69 / 100

Κινητοποίηση έξω από συμβολαιογραφείο στην Αταλάντη Λοκρίδας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, 12 Ιούλη, εκπρόσωποι συνδικάτων, συλλόγων και φορέων της Λιβαδειάς και της Φθιώτιδας, κάνοντας δική τους υπόθεση την προστασία πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας στη Λιβαδειά, από την επίθεση των «κορακιών» των funds και των τραπεζών.

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της και να μείνει στον δρόμο εξαιτίας χρέους σε τράπεζα. Στο σπίτι διαμένει μητέρα με παιδί που σπουδάζει, η οποία δεν έχει σταθερή εργασία και εργάζεται σεζόν, καθώς και ο συνταξιούχος πατέρας και η μητέρα της.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού απέβη τελικά άγονη λόγω «έλλειψης ενδιαφέροντος» με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο, η παρέμβαση και η έμπρακτη στήριξη των εκπροσώπων των συνδικάτων και φορέων της περιοχής, διαμορφώνει άλλες προϋποθέσεις τόσο για τη θετική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και, συνολικότερα, για την οργάνωση της αντίστασης και της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήραν τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Λαμίας, και τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Λιβαδειάς -εκπρόσωποι των ΔΣ των οποίων και παραβρέθηκαν- ενώ συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, της Ομάδας Γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ, ο Χρήστος Λυγδής, δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Λιάνα Καραβασίλη, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Λαμίας, καλώντας στην κινητοποίηση, επισήμαναν ότι μπροστά σε αντίστοιχο κίνδυνο θα βρεθούν το επόμενο διάστημα και άλλα λαϊκά νοικοκυριά στη Λιβαδειά, τη Λαμία, τη Μακρακώμη, τη Στυλίδα και άλλες περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης για την προστασία λαϊκών νοικοκυριών από την επίθεση των «κορακιών» και των τραπεζών, σημειώνοντας:

«Μέχρι τώρα, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη σε όλη τη χώρα έχουν αποτραπεί ή έχουν καθυστερήσει δεκάδες πλειστηριασμοί. Ξεσηκώνουμε τις γειτονιές μας, εργαζόμενους και ανέργους, όλο τον λαό, μαζί με σωματεία και φορείς και υπερασπιζόμαστε οργανωμένα τα σπίτια των ανθρώπων που απειλείται το βιος τους. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να τραβήξουμε, για να μην τους επιτρέψουμε να μας πάρουν τα σπίτια μας. Σήμερα είναι ο γείτονάς μας, αύριο μπορεί να είναι το σπίτι μας. Όλοι πρέπει να παλέψουμε σαν ένας και αυτό είναι η ανίκητη δύναμή μας».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}