Πλειστηριασμοί: Ποια τα «επώνυμα σφυριά» που κληρώνουν

 14/06/2024    12 : 22 : 07
Πλειστηριασμοι2
65 / 100

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου είναι η τελευταία μέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πριν τη θερινή ανάπαυλα του Αυγούστου. Ανάμεσα όμως στα σφυριά τα οποία αναμένεται να χτυπήσουν περιλαμβάνονται αρκετές γνωστές και «επώνυμες» περιπτώσεις.

Το Palmie στο Κεφαλάρι
Μία από αυτές αφορά την αλυσίδα καφέ και εστίασης Palmie bistro, συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε «κλοιό» πλειστηριασμών. Αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός για το κατάστημα στο Κεφαλάρι, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή της αλυσίδας.

Το κατάστημα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου και επισπεύδουσα είναι η doValue ενώ η αρχική συνολική τιμή εκκίνησης ήταν στα 2.598.000 ευρώ., εκ των οποίων τα 2.362.000 ευρώ για το κυρίως κατάστημα του ισογείου και 236.000 ευρώ για αποθήκη του υπογείου.

Ωστόσο κατόπιν ανακοπών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Φεβρουαρίου 2023 αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης για το κυρίως κατάστημα στα 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τελικά να υπάρξει ενδιαφερόμενος. Το ίδιο επαναλήφθηκε και τους πλειστηριασμούς που ακολούθησαν. Έτσι, τώρα οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι 2.925.000 ευρώ για το κυρίως κατάστημα και 153.400 ευρώ για την αποθήκη του υπογείου.

Σημειώνεται ότι το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 200.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 512.874 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης. Το σφυρί αφορά κατάστημα του ισογείου, με επιφάνεια 351,50 τ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση της εμπορικής εκμετάλλευσης έμπροσθεν χώρου, εμβαδού 407,40 τ.μ.

Το παραλιακό ακίνητο του “Mr. Staff”
Για μια ακόμη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο Γιάννης Δημοβέλης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ένδυσης Staff Jeans, στη Λάρισα. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό για 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ισόγεια καταστήματα)της εταιρείας Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας Ε.Π.Ε. που βρίσκονται σε κτίριο πάνω στο παραλιακό μέτωπο, περιοχή που χαρακτηρίζεται από οικιστικές και κυρίως εμπορικές χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για τις συνολικά 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και καταστήματα) της εταιρείας στο κτίριο επί της Λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού έγινε στις 18 Μαΐου 2022 με συνολική τιμή εκκίνησης 4.671.000 ευρώ. Εξ αυτών υπήρξε κατακύρωση για τις 12, ενώ για τις υπόλοιπες 20 ο δεύτερος έγινε τις 29 Ιουλίου 2022.

Στον σημερινό πλειστηριασμό αναμένεται να βγουν τα δύο καταστήματα και συγκεκριμένα:

-Το Ι-2 κατάστημα του ισογείου, με δική του είσοδο από την οδό Αγγελή Γοβιού, αποτελούμενο από έναν ενιαίο χώρο 155,84 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 167.200 ευρώ.

-Το Ι-3 κατάστημα του ισογείου , με δική του είσοδο από την οδό Αγγελή Γοβιού, αποτελούμενο από έναν ενιαίο χώρο 93,13 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 111.490 ευρώ.

Η «πινακοθήκη» του Π. Νίκα
Για τέταρτη φορά οδηγείται την Παρασκευή, σε πλειστηριασμό η συλλογή έργων τέχνης του εκλιπόντος Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας. Στο νέο σφυρί, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί τρεις άγονες προσπάθειες η τιμή εκκίνησης έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα… εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, η τιμή πρώτης προσφοράς ισούται με το 65% της αρχικής και διαμορφώνεται στις 94.230,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2023 και ο δεύτερος στις 5 Απριλίου 2023, κατά τους οποίους, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, η συνολική τιμή εκκίνησης ήταν στις 144.970 ευρώ. Το τρίτο σφυρί χτύπησε στις 9 Ιουνίου 2023 με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί κατά 20% στις 115.976 ευρώ (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας τιμής). Έτσι τώρα το «σκόντο» αυξάνεται στο 35%.

Η συλλογή του Παναγιώτη Νίκα περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα «Ακρόπολη».

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Γεώργιου Νίκα, -γιου του Π. Νίκα-, με την ιδιότητά του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του οφειλέτη Παναγιώτη Νίκα που απεβίωσε στις 03-09-2017, την κληρονομιά του οποίου έχει αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής καθώς και της Μαρίας Δουκάκη, χήρας του Παναγιώτη Νίκα, με την ιδιότητά της ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του οφειλέτη, την κληρονομιά του οποίου έχει επίσης αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής.

To “Lesse Hotel” στη Χαλκιδική
Σε επαναληπτικό πλειστηριασμό οδηγείται αύριο και το 4 αστέρων “Lesse Hotel” στη δημοφιλή τουριστικά περιοχή Xανιώτη της Kασσάνδρας στη Xαλκιδική. Πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από 5 κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα.

Τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει τα 4.251 τ.μ.

Ο περιβάλλον χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. Όπως τονίζεται, η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 3,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν ανακοπής το δικαστήριο την αύξησε στα 4,2 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}