Πλειστηριασμοί: Πηδώντας από το μπαλκόνι ήθελαν να πετάξουν στο δρόμο την ανάπηρη δανειολήπτρια στον Αγ.Παντελεήμονα

 02/12/2023    08 : 21 : 14
εξωση
61 / 100

Μπράβο στον επικεφαλής αστυνομικό: «Δεν είναι εγκληματίας για βγάλω την κυρία από το σπίτι»

Νέα σοκαριστική περίπτωση αναλγησίας καταγράφηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου επιχειρήθηκε απόπειρα έξωσης σε σπίτι όπου διαμένει 50χρονη γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όπως η ίδια καταγγέλλει, ο δικαστικός λειτουργός και οι αστυνομικοί έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το σπίτι από τα διπλανά μπαλκόνια. Μάλιστα έδωσαν… τελεσίγραφο 5 λεπτών ώστε η γυναίκα να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει από το σπίτι.

Η 50χρονη είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 90.000 το οποίο αδυνατούσε να αποπληρώσει μετά την εμφάνιση των προβλημάτων υγείας που την ταλαιπωρούσε. Όπως κατήγγειλε, παρά την προσπάθεια συνεννόησης με το fund, έχασε εν τέλει το σπίτι που διαμένει στον Άγιο Παντελεήμονα σε πλειστηριασμό, για 46.000 ευρώ.

«Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι» περιέγραψε η κ. Παπαθανασίου στο Open TV.

Στη συνέχεια είπε ότι είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι χτυπώντας το τζάμι για να του ανοίξει. «Του είπα “δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”. Ανοίξανε την πόρτα και άνοιξαν και εκείνου την μπαλκονόπορτα. Μου είπαν έχετε πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε”».

Η κ. Παπαθανασίου, η οποία πάσχει από ρευματοαρθρίτιδα και έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, ανέφερε στο Open TV ότι αιτήθηκε να της δώσουν λίγους μήνες διορίας ώστε να αποχωρήσει αξιοπρεπώς, ωστόσο εκείνοι μάζεψαν άρον-άρον σε μία σακούλα την τσάντα της και ορισμένα φάρμακα, πιέζοντάς την να αποχωρήσει άμεσα.

«Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”… δεν είχε καρδιά;» ανέφερε η 50χρονη, η έξωσή της οποίας απετράπη με την παρέμβαση αλληλέγγυων και συλλογικοτήτων που έσπευσαν στο σημείο και κάλεσαν την αστυνομία. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας» είπε η κ. Παπαθανασίου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}