Πλειστηριασμοί: Πάνω από 3 φορές το αρχικό κεφάλαιο ζητούσαν από άνεργη δανειολήπτρια

 25/06/2024    10 : 29 : 51
Πλειστηριασμοι2
70 / 100

Έπειτα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Λάρισας χθες το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό κατοικίας 53χρονης Λαρισαίας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας εξήγησε ότι η γυναίκα ουσιαστικά είναι άνεργη, γιατί εργάζεται περιστασιακά, χωρίς σταθερό εισόδημα, ενώ τόνισε ακόμη πως η Τράπεζα της ζητά 106.000 ευρώ για ένα δάνειο 30.000 ευρώ που είχε πάρει πριν από μια δεκαετία.

Αναστολή του πλειστηριασμού μετά την κινητοποίηση σωματείων και φορέων

Για μια ακόμη φορά, η αποφασιστική παρέμβαση σωματείων και μαζικών φορέων οδήγησε στην αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας μιας άνεργης γυναίκας στην πόλη της Λάρισας. Παράλληλα επετεύχθη διακανονισμός μεταξύ της άνεργης και της τράπεζας, σύμφωνα με τον οποίο διαγράφεται το 80% του χρέους (ένα μέρος του αρχικού δανείου και όλοι οι τόκοι) και το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με δόσεις μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

Μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε μαχητική συγκέντρωση στα γραφεία της «doValue», στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι αλλά και μαθητές, οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος», έκαναν ξεκάθαρο ότι μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται, με πολλούς πλειστηριασμούς να αφορούν πρώτες κατοικίες λαϊκών – εργατικών οικογενειών, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν καθεμία από αυτές, μαζικά, οργανωμένα, διεκδικητικά.

«Πρόκειται για σχεδιασμένη προσπάθεια των funds, που με την πλάτη της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων επιδιώκουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες», τονίστηκε στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιάννη Σκόκα, να περιγράφει πως η περίπτωση αφορά μία μονογονεϊκή οικογένεια, της οποίας το σπίτι που βγαίνει σε πλειστηριασμό της ανήκει όχι εξ ολοκλήρου αλλά εξ αδιαιρέτου, με τη μητέρα (με δύο παιδιά) άνεργη για χρόνια και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε ένα δάνειο ύψους 30 χιλ. ευρώ που ελήφθη πριν 10 χρόνια, για το οποίο πλέον υπάρχουν αξιώσεις που φτάνουν τις 106 χιλ. ευρώ. Στη συνέχεια ο Γιάννης Σκόκας σημείωσε ότι «πρόκειται για ανηλεή επίθεση στα λαϊκά στρώματα. Στήνουμε ασπίδα αλληλεγγύης και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να διασφαλιστεί ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια τραπεζίτη. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής – λαϊκής κατοικίας, να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευτεί με νόμο η λαϊκή κατοικία».

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}