Πλειστηριασμοί: Οργή λαού με αφορμή τη βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού

 15/07/2024    09 : 22 : 57
dimokratia
65 / 100

Προσωρινό «πάγωμα» της έξωσης μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία

Την προσωρινή αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης να πεταχτεί η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού έξω από το σπίτι της πέτυχε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να την υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται πως στις 5:30 το πρωί της Δευτέρας, έσπασαν την πόρτα της με ηλεκτρικό πριόνι και αστυνομικοί μπήκαν μαζί με δικαστικό κλητήρα, πετώντας την έξω, επειδή το σπίτι της είχε δοθεί σε πλειστηριασμό της τράπεζας, για χρέος 15.000 ευρώ.

Στο σημείο έσπευσαν γείτονες και μέλη του ΚΚΕ μαζί με το βουλευτή Χρήστο Κατσώτη, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το σπίτι της, και στις 16:30 υπήρχε στην οδό Αβύφου στου Ζωγράφου μια μεγάλη διαδήλωση. Oι συγκεντρωμένοι στην πόρτα του σπιτιού είχαν σπάσει τον αποκλεισμό της αστυνομίας και με «ντου» μπήκαν μέσα, ενώ υπήρχαν φωνές εναντίον του δικαστικού κλητήρα.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή της απόφασης, αφού δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί αποχώρησαν.

Όμως όπως δηλώνει και η ίδια δεν έχει τελειώσει τίποτα, και μένει να φανεί το τι θα γίνει, με τους αλληλέγγυους να παραμένουν σε εγρήγορση.

Εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν, είπε πως αρχικά ο γιος της προσπάθησε να τους εμποδίσει να μπουν μέσα, ωστόσο διέλυσαν την πόρτα και μπήκαν, πιάνοντάς τους και πετώντας τους έξω. Όπως είπε ο διαστικός επιμελητής φώναζε «σπάσε την πόρτα επιτέλους».

Η κ. Κολοβού δηλώνει ότι μπορεί το σπίτι που έχασε για αρχικό χρέος μόλις 15.000 ευρώ να μην είναι του …κουτιού, όμως στη γειτονιά πρόκειται να φτιαχτεί ο σταθμός του Μετρό, κάτι που εξηγεί και το αυξημένο ενδιαφέρον των «κορακιών» – όπως εκείνη λέει – και τη βαναυσότητα.

Η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με την Ιωάννα Κολοβού να είναι στην κεφαλή της πορείας.

Την ώρα που την Δευτέρα κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι του Ζωγράφου, ορισμένοι αλληλέγγυοι πήγαν στη διεύθυνση στην οποία έχει δηλωμένα τα γραφεία της η εταιρεία η οποία πήρε το σπίτι από την τράπεζα.

Καταγγέλλουν πως είναι γραφεία φάντασμα και δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Βρέθηκε νέα διεύθυνση δηλωμένη στο ίδιο τηλέφωνο, ωστόσο και εκεί δεν απάντησε κάποιος αρμόδιος.

Κόλαφος για τον δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της Κολοβού η γραμματέας του σωματείου

Ξεκάθαρα αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε ο συνάδελφός της να εκτελέσει την απόφαση έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, εμφανίστηκε η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, μετά τα απίστευτα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον κλητήρα και τους αστυνομικούς να διαλύουν την πόρτα του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου για να την πετάξουν έξω από το μοναδικό της σπίτι.

Εκπροσωπώντας τα μέλη του σωματείου των Δικαστικών Επιμελητών, η γραμματέας του Ν. Μπρουζούκη μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο, ότι εικόνες ντροπής σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο μικρό διαμέρισμα της οδού Αβύδου, δε συνάδουν με τους δεοντολογικούς κανόνες του επαγγέλματος.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Ιωάννα Κολοβού: Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}