Πλειστηριασμοί: Οικογένεια Τσαντίλη, Καπνική Μιχαηλίδη και… ακίνητο ΡΑE

 17/04/2024    09 : 46 : 37
πλειστηριασμοι1
68 / 100

Εβδομάδα με ηχηρά ονόματα, ανατροπές, αλλά και… ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι αυτή σε επίπεδο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η οικογένεια Τσαντίλη και το εξοχικό
Το «παρών» αυτή την εβδομάδα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δίνει η οικογένεια Τσαντίλη.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα βγήκε στο σφυρί επαγγελματικό ακίνητο της εταιρείας συμφερόντων τους «Νέο Μετροπόλ», στο Θησείο, το οποίο και άλλαξε χέρια.

Τώρα ο πλειστηριασμός αφορά εξοχική κατοικία στην Αυλίδα Χαλκίδας και έχει προγραμματιστεί, -εάν δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή-, για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ενιαίο γήπεδο το οποίο αποτελείται από 2 όμορα αγροτεμάχια πρακτικά συνενωμένα, άρτια και οικοδομήσιμα, έκτασης 7.430,99 τ.μ. και 1.144,00 τ.μ., που βρίσκονται στην περιοχή της Αυλίδας, του Δήμου Χαλκιδέων, του Ν. Εύβοιας. Το ακίνητο συνορεύει με την κοινοτική οδό Παραλίας Δηλεσίου.

Κατά ποιων στρέφεται

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη doValue, στρέφεται κατά των:
1) Αλέξιος Τσαντίλης του Παναγιώτη και της Φανής, ως ενοχικά ευθυνομένος οφειλέτης,
2) Ιωάννης Τσαντίλης του Παναγιώτη και της Φανής, ως ενοχικά ευθυνόμενος οφειλέτης,
3) Μαρία-Μυρινα Τσαντίλη, με ψιλή κυριότητα 50%, ως τρίτη κυρία,
4) Παναγιώτης Τσαντίλης του Ιωάννη και της Αικατερίνης, ως τρίτος κύριος, με ψιλή κυριότητα 25% και
5) Φανή Τσαντίλη του Ιωάννη και της Αικατερίνης, ως τρίτη κυρίας, με ψιλή κυριότητα 25%

Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται συνολικά σε 475.000 ευρώ, εκ των οποίων 382.000 ευρώ για την ενιαία ισόγεια κατοικία με υπόγειο και 93.000 ευρώ για τα ισόγεια διαμερίσματα.

Η Καπνική Μιχαηλίδη
Για την ίδια μέρα, στις 28 Φεβρουαρίου, αναμένεται να βγει στο σφυρί το βιομηχανικό συγκρότημα της «Καπνική Μιχαηλίδη» στο Κιλκίς, που κάποτε υπήρξε η 4η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας καπνού στον κόσμο.

Επισπεύδουσα είναι η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank AG (δια του υποκαταστήματός της στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας) και εκτελεστός τίτλος η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία αναγνωρίστηκε και κηρύχθηκε εκτελεστή η 173799/3.12.19 διαιτητική απόφαση του εδρεύοντος στο Λονδίνο Δικαστηρίου Διεθνούς Διαιτησίας. Το συνολικό ποσό της απαίτησης ανέρχεται σε 253.554.515,41 ευρώ ενώ το ποσό της εκτέλεσης είναι 500.000 ευρώ (μικρό μέρος του κεφαλαίου της απαίτησης).

Στον πλειστηριασμό θα βγει ένα γήπεδο έκτασης 200.876,61 τ.μ.(μετά του επ΄αυτού κτιριακού συγκροτήματος αποθήκευσης και επεξεργασίας καπνού), άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο αποτελεί τμήμα μείζονος γηπέδου εμβαδού 300.134,68 τ.μ. και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του οικισμού Κοτύλη (Καζάνοβο),στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και συγκεκριμένα επί του 2ου χλμ της επαρχιακής οδού Σιταριάς-Πολυκάστρου.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα είναι εκτός λειτουργίας, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 6.491.000 ευρώ.

Το ακίνητο της ΡΑΕ στην Πειραιώς
Για τις 29 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί και ένας ξεχωριστός πλειστηριασμός καθότι αφορά τμήματα του ακινήτου επί της οδού Πειραιώς όπου στεγάζεται η πρώην ΡΑΕ και νυν Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.

Το σφυρί δεν έχει καμία σχέση με την ανεξάρτητη Αρχή και στρέφεται κατά των εταιρειών «Αναστηλωτική ΑΤΕ» και «Έντεχνος Α.Ε.» οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες του ακινήτου.

Ειδικότερα, για την ερχόμενη Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 6 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσα τη doValue, που αφορούν:

-Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 4ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, έχει επιφάνεια 1649 τ.μ. και περιλαμβάνει 79 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και τον χώρο ελιγμών αυτών.

-Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 1ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθήκη και έχει επιφάνεια 176 τ.μ.

-Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 1ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως κέντρο διασκεδάσεως και έχει επιφάνεια 800 τ.μ. Περιλαμβάνει την κυρίως αίθουσα του κέντρου (υπόγεια στάθμη), το κλιμακοστάσιο, μία αποθήκη, αποχωρητήρια ανδρών και γυναικών, χώρο εγκαταστάσεως ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και διαδρόμους.

-Οριζόντια Ιδιοκτησία ισόγειου καταστήματος το οποίο έχει επιφάνεια 714 τ.μ.

-Οριζόντια Ιδιοκτησία ισόγειου κέντρου διασκεδάσεως το οποίο έχει επιφάνεια 740 τ.μ.

-Οριζόντια Ιδιοκτησία για πατάρι ισογείου που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έχει εμβαδόν 94 τ.μ, με άγνωστη χρήση.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες κυμαίνονται από 63.000 ευρώ έως 832.000 ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 2.631.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΡΑΑΕΥ ενέκρινε στις 11 Ιανουαρίου 2024, την πραγματοποίηση δαπάνης που αφορά σε παροχή υπηρεσιών πιστοποιημένων εκτιμητών για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας των λοιπών χώρων του κτηρίου που στεγάζεται επί της οδού Πειραιώς 132 (ισόγειο, ημιυπόγειο και υπόγεια που δεν ανήκουν στην Αρχή), προκειμένου να καλύψει ανάγκες της μετά την ανάθεση των νέων διευρυμένων αρμοδιοτήτων της.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}