Πλειστηριασμοί: Ξανά στη λίστα Γαβαλάς και οικογένεια Αγούδημου

 15/07/2024    04 : 56 : 19
γονικες παροχες
72 / 100

Πλειστηριασμοί: Σε κλοιό θα βρεθούν αρκετοί «επώνυμοι», από τις αρχές Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσουν ξανά να χτυπάνε τα… ηλεκτρονικά σφυριά.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Λάκης Γαβαλάς, αλλά και η χήρα του Μάκη Αγούδημου, Ανθή-Μαρίνα.

Χωρίς τέλος η περιπέτεια του «Mr. Lak»
Η περιπέτεια του γνωστού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά δείχνει να μην έχει τέλος. Παρότι έχασε τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά του στοιχεία, όπως η βίλα του στη Μύκονο και το συγκρότημα στην Κάντζα, κυρίως όμως στερήθηκε την ελευθερία του αφού φυλακίστηκε επί μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών.

Αυτή τη φορά για γειτονικό ακίνητο στο εμβληματικό συγκρότημα, που βγαίνει στο σφυρί στις 19 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την…υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία εκπροσωπείται από την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαΐου 2022 και ύστερα από πολλές άγονες προσπάθειες, άλλαξε χέρια το μεγάλο συγκρότημα του Λ. Γαβαλά στην Κάντζα, το οποίο κατακυρώθηκε στο ποσό των 9.000.0001 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που το «χτύπησε» ήταν ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης.

Τώρα βγαίνει στο σφυρί το όμορο ακίνητο και συγκεκριμένα ένας αγρός έκτασης 7.666 τ.μ. στη θέση Νταλαλούμι της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Παιανίας Αττικής, σε μικρή απόσταση από την Αττική Οδό. Είναι εκτός σχεδίου πόλης και εκτός ζώνης, αλλά άρτιο και οικοδομήσιμο. Εντός του αγρού υπάρχει κτίσμα – βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, συνολικής επιφάνειας 1.388,94 τ.μ. που αποτελείται από υπόγειο 624,47 τ.μ., ισόγειο 624,47 τ.μ., ημιώροφο 100 τ.μ. και δώμα 40 τ.μ.

Η μονάδα είναι εκτός λειτουργίας από πολλά χρόνια και υπάρχουν φυσικές φθορές όπως υγρασία, ορισμένα σπασμένα τζάμια, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος είναι σκεπασμένος από άγρια βλάστηση.Στις περιμετρικές πλευρές υπάρχει απλή περίφραξη με συρματόπλεγμα.

Το ακίνητο αποκτήθηκε το 2009 από την οφειλέτρια εταιρεία «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.», σε βάρος της οποίας υπάρχουν αρκετές προσημειώσεις και κατασχέσεις, με τελευταία αυτή στις 11 Μαρτίου 2022 για ποσό 100.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

«Καταιγίδα» για την Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου
Χωρίς τέλος, όμως, είναι οι περιπέτειες και της οικογένειας Αγούδημου, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά το θάνατο του γνωστού ακτοπλόου Γεράσιμου Αγούδημου. Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών έχουν βρεθεί όλα σχεδόν τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία και έχουν χάσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Στις 8 Σεπτεμβρίου μάλιστα έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί πολυτελής μεζονέτα της κόρης του Θάλειας στη Βουλιαγμένη με τιμή εκκίνησης 1,77 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια ακολουθούν με μορφή «καταιγίδας» πλειστηριασμοί σε βάρος της χήρας του «καπετάν Μάκη», Ανθής Μαρίνας για ακίνητα στο Φάληρο, την Κεφαλονιά και τη Σαντορίνη.

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» αφορά τέσσερις ιδιοκτησίες στο Π. Φάληρο που θα βγουν στο σφυρί στις 5 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα την Intrum.Το ποσό της κατάσχεσης είναι 180.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 3.056.405,31 ευρώ. Πρόκειται ειδικότερα για τρία διαμερίσματα και μια αποθήκη σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του Φλοίσβου και του Τροκαντερό (γειτνιάζει με την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, απέναντι από το Πάρκο Φλοίσβου).

Συγκεκριμένα, διαμέρισμα του Γ’ ορόφου 170,00 τ.μ. με εξώστες στην πρόσοψη προς τη Λεωφόρο Ποσειδώνος που διαθέτει «ωραία πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα θάλασσας» και αποτελείται από προχωλ, χωλ, ενιαίο χώρο υποδοχής, τρεις κοιτώνες, κουζίνα, αποθήκη, λουτρό, ντους και W.C., βγαίνει με τιμή εκκίνησης 422.000 ευρώ.

Το δεύτερο διαμέρισμα του Γ’ ορόφου είναι 57 τ.μ., αποτελείται από χωλ, σαλόνι, κοιτώνα, κουζίνα και λουτρό και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 153.000 ευρώ. Μαζί βγαίνει και αποθήκη υπογείου 3 τ.μ. με τιμή 1.200 ευρώ.

Η τέταρτη ιδιοκτησία βρίσκεται στο ισόγειο άλλης πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή και αφορά ενιαίο χώρο 68 τ.μ. που βγαίνει με τιμή εκκίνησης 108.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η χήρα όσο και οι κόρες του Μ. Αγούδημου έχουν ήδη χάσει και άλλες ιδιοκτησίες τους στην περιοχή του Π. Φαλήρου.

Σε Κεφαλονιά και Σαντορίνη
Για την Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, ωστόσο, ακολουθούν κι άλλοι πλειστηριασμοί.

Στις 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί δύο οικόπεδα στην Κεφαλονιά, 320 τ.μ. και 275 τ.μ. με τιμές πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ και 109.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, στις 14 Δεκεμβρίου, έρχεται η σειρά υπόσκαφης κατοικίας στην Οία της Σαντορίνης, με εμβαδόν 45,80 τ.μ. και με αυλή 16,40 τ.μ., που διαθέτει τη μοναδική θέα προς την καλντέρα. Για αυτό και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 490.000 ευρώ…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}