Πλειστηριασμοί: Ξανά στα αζήτητα…τα ακίνητα του Ψυχάρη!

 02/10/2023    11 : 38 : 15
παναγιωτης ψυχαρης
63 / 100

Στα αζήτητα έμειναν τα ακίνητα του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό και στην Αράχωβα, που βγήκαν σε πλειστηριασμό.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης είναι γιος του δημοσιογράφου και εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Αυγούστου του 2022, έχοντας συνδέσει το όνομα και την επαγγελματική του πορεία με τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη.

Για το ακίνητο στο Ψυχικό, η περιπέτεια των πλειστηριασμών γυρνάει πίσω στο 2019, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πλατφόρμα. Τότε η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1,786 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή για να επαναδρομολογηθεί μερικούς μήνες αργότερα, με αυξημένη τιμή εκκίνησης στα 2,4 εκατ. ευρώ, ύστερα από απόφαση για διόρθωση προς τα πάνω της αξίας από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν νέες ημερομηνίες και αναστολές για να χτυπήσει τελικά το σφυρί στις 26 Ιανουαρίου 2023, το οποίο ανακηρύχθηκε άγονο καθώς δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Στον σημερινό πλειστηριασμό, το ακίνητο αναμετρήθηκε εκ νέου με το σφυρί, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στο 1,92 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος.

Να σημειωθεί ότι βγαίνουν επίσης και 4 θέσεις στάθμευσης ενώ η διαδικασία επισπεύδεται από την Alpha Bank.

Το σπίτι στην Αράχωβα
Εκτός από το σπίτι του στο Ψυχικό, για σήμερα είχε προγραμματιστεί να αναμετρηθεί με το σφυρί και η κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Αράχωβα, με τιμή πρώτης προσφοράς στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ και αυτός ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί πλειοδότης.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορούσε αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αράχωβα Βοιωτίας, στη θέση Κουκουβάγιες, επιφάνειας 5.992,49 τ.μ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}