Πλειστηριασμοί: Με…σκόντο η μεζονέτα Σπέντζου στην Πεντέλη!

 15/07/2024    01 : 45 : 37
πλειστηριασμοι1
63 / 100

Αλέξανδρος Σπέντζος: «Θρίλερ» με νέο σφυρί και με «σκόντο» για τη μεζονέτα του στην Πεντέλη

Αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την περιπέτεια των πλειστηριασμών έρχεται ο Αλέξανδρος Σπέντζος, της γνωστής οικογένειας που ελέγχει τη «Σπέντζος Φιλμ». Συγκεκριμένα, ο κ. Σπέντζος «καταδιώκεται» από ένα χρέος του παρελθόντος, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να χάσει την οικία του στην περιοχή της Πεντέλης.

Το ακίνητο βγήκε αρχικά στο σφυρί στις 2 Νοεμβρίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς αντίστοιχη της αγοραίας αξίας του, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης (του Φεβρουαρίου 2022), η οποία την προσδιόριζε στις 580.000 ευρώ.

Επισπεύδων είναι ο ιδιώτης Σ.Κ. «για είσπραξη ποσού 30.000 ευρώ το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης», όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού. Το σφυρί πράγματι χτύπησε πέρυσι τον Νοέμβριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Έναν χρόνο μετά όμως, η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω νέου πλειστηριασμού, με τους ίδιους «πρωταγωνιστές», και έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2024. Με τη διαφορά ότι η τιμή πρώτης προσφοράς είναι πλέον στις 330.000 ευρώ, δηλαδή «κουρεμένη» κατά 250.000 ευρώ, κατόπιν της με αριθμ. 5206/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τι βγαίνει στο σφυρί
Στον επικείμενο πλειστηριασμό αναμένεται να βγει -εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του- η πλήρης κυριότητα μιας αυτοτελούς και διηρημένης οριζόντιας ιδιοκτησίας (μεζονέτα), που βρίσκεται στον Δήμο Πεντέλης, της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης και επί της οδού Γορτυνίας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για μια μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών κατασκευής της περιόδου 1991-1993, που βρίσκεται στην Παλαιά Πεντέλη, επί οικοπέδου 1.005,36 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα.

Η «Σπέντζος Φιλμ» και ο Αλέξανδρος Σπέντζος
Ο Αλέξανδρος Σπέντζος είναι ο ένας από τους τρεις γιους του Χρήστου Σπέντζου, της θρυλικής εταιρείας «Σπέντζος Φιλμ», που εδώ και 75 χρόνια κυριαρχεί στον τομέα της διανομής ξένων και ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών.

Ο 70χρονος θεωρείται ο πιο δραστήριος και κοσμογυρισμένος της οικογένειας, καθότι από μικρός λάτρευε τους αγώνες ταχύτητας και την ιστιοπλοΐα, ενώ παντρεύτηκε την Καναδή σεναριογράφο Κάθριν Τζάκσον -έχουν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Τες Σπέντζος- μοιράζοντας έτσι τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Καναδά, Ν. Υόρκης και Καννών. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, είναι αντιμέτωπος με αυτή την περιπέτεια που παραπέμπει σε «θρίλερ»…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}