Με ρυθμό οπλοπολυβόλου οι πλειστηριασμοί “επωνύμων”

Πέμπτη 06/12/2023    08 : 47 : 04
pleisthriasmoi 1
72 / 100

Πλειστηριασμοί: Δύο «επώνυμα» ακίνητα που τους τελευταίους μήνες είχαν πιάσει «μόνιμη θέση» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, άλλαξαν χέρια τηνς Παρασκευή.

Το πρώτο είναι το οικόπεδο στο Κορωπί, «απομεινάρι» των επενδυτικών πρωτοβουλιών του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη.

Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων στο Κορωπί της «R.&P. Real Estate Investments», της εταιρείας δηλαδή με την οποία δραστηριοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στην αγορά ακινήτων οι δύο φίλοι και κουμπάροι.

remos piladakis
Ρέμος-Πηλαδάκης

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία του όλου αγροτεμαχίου υπολογίστηκε στα 2.933.000 ευρώ και για το 30% στις 792.000 ευρώ, που ήταν και η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, έγινε λοιπόν, με τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ και είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι.

Στις 20 Ιουλίου έγινε ο τέταρτος με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, στις 633.600 ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησαν άλλες δύο προσπάθειες μέχρι σήμερα που χτύπησε ξανά το σφυρί με την τιμή να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στις 514.800 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικώς ορισθείσας. Τελικά αυτή την φορά το ακίνητο κατακυρώθηκε στις 514.801 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, το οικόπεδο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και εντός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.ά.), ενώ παλαιότερα είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008, βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, και η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021.

Το οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Κρωπίας Αττικής, στη θέση «ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΦΑΡΤΑ ΜΑΝΤΡΑ ΤΣΕΒΑΛ» επί της οδού Ηφαίστου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου και εντός βιομηχανικής ζώνης και δεν είναι υπόχρεο εισφοράς σε γη και χρήμα.

Η «R.& P. Real Estate Investments»
Η εταιρεία “R.& P. Real Estate Investments” (Ρ.&Π. Επενδύσεις Ακινήτων Α.Ε.), η επωνυμία της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μετόχων της, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής και ο επιχειρηματίας συνδέονται με στενή φιλία ενώ είναι και κουμπάροι.

Σύμφωνα με το καταστατικό της στους σκοπούς της περιλαμβάνονται η αγορά, πώληση, μίσθωση, υπομίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, εγκαταστάσεων, η διαχείριση επ’ αμοιβή ακινήτων πάσης φύσεως, η οικιστική ανάπτυξη γης, καθώς και η ανέγερση κτιρίων παντός είδους σε ακίνητα δικά της ή ξένα.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2020, η εταιρεία είχε μηδενικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας ζημιές ύψους 859.278 ευρώ, ενώ εμφάνιζε πάγια αξίας 15,74 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, είχε υποχρεώσεις ύψους 14,23 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 10 Οκτωβρίου 2021, έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 270.000 ευρώ. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 899.020 ευρώ διαιρούμενο σε 89.902 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας δέκα 10 ευρώ εκάστη.

Το νεοκλασικό στο Θησείο
Το δεύτερο ακίνητο που άλλαξε χέρια σήμερα είναι το νεοκλασικό στο Θησείο της Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), εταιρείας που κατά το παρελθόν τουλάχιστον βρισκόταν στη σφαίρα συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή. Πρόκειται για μια σπάνια μονοκατοικία η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη.

bekia ktimatiki 1
ΒΕΚΙΑ Κτηματική

Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 2,065 εκατ. ευρώ, αλλά στην πορεία και μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες η τιμή μειώθηκε στο 80% της αρχικής δηλαδή στα 1.652.000 ευρώ και στη συνέχεια, -μετά και από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών-, μειώθηκε περαιτέρω στα 1.342.250 ευρώ. Έτσι, σήμερα κατακυρώθηκε με 2 ευρώ παραπάνω, στα 1.342.252 ευρώ.

Το ακίνητο, το οποίο κατά το παρελθόν αποτέλεσε πολιτιστικό στέκι, είναι χτισμένο επί οικοπέδου 378,73 τ.μ., και περιλαμβάνει ισόγειο 246,80 τ.μ., πατάρι ισογείου 40 τ.μ., πρώτο όροφο 120 τ.μ. και πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ.

Αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2003, φέρει προσημείωση υποθήκης για 3,6 εκατ. υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα από το 2010, ενώ κατασχέθηκε στις 25 Μαΐου 2021 για οφειλή 516.500 ευρώ.

Στο σφυρί ξανά η διατηρητέα Bella Vita και το συγκρότημα κατοικιών στους Παξούς

Ξανά στον δρόμο των πλειστηριασμών οδηγούνται το συγκρότημα κατοικιών της ΣΤΕΜΑΡ καθώς και η Bella Vita στους Παξούς. Στις 5 Οκτωβρίου θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για την εκποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, τα οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά στο στόχαστρο του ηλεκτρονικού σφυριού τον περασμένο Ιούλιο.

Ωστόσο, η διαδικασία αναδείχθηκε ως άγονη καθώς δε βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές με αποτέλεσμα η περιπέτεια των πλειστηριασμών να συνεχίζεται. Την αυλαία ανοίγει σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς η διώροφη οικοδομή με τρεις πισίνες, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Λογγό του δήμου Παξών.

Ειδικότερα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 4.025,97 τ.μ., το οποίο διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στον όρμο του Λογγού καθώς απέχει μόλις 25 μέτρα από την παραλία Λεβρεχειό.

πα

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι επικλινές με έντονη κλίση και είναι διαμορφωμένο σε επίπεδα-στάθμες με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και λιθοδομή ενώ έχει κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης-οριοθέτησης και στο όριο του με την επαρχιακή οδό.

Σε αυτή την έκταση έχει ανεγερθεί ένα συγκρότημα τριών διώροφων κατοικιών, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με τοξωτό ημιυπαίθριο χώρο στην στάθμη του ισογείου. Στην κάθε κατοικία, επιφάνειας 75,38 τ.μ., αντιστοιχεί και μια πισίνα με εμβαδόν 33,75 τ.μ..

Πρόκειται για τρεις λίθινες οικοδομές με σαφή οριοθέτηση του χώρου αποκλειστικής χρήσης κάθε μιας ενώ λειτουργούν αυτόνομα ως επιπλωμένες κατοικίες-βίλες κατά την τουριστική περίοδο.

Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε αρχικά οριστεί στα 1.189.781 ευρώ, ωστόσο μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας διορθώθηκε προς τα πάνω και τέθηκε στα 1,582 εκατ. ευρώ.

Η διατηρητέα Bella Vita
Την ίδια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για την κατοικία Bella Vita, η οποία συνδέεται με μέλη της οικογένειας της εταιρείας ΣΤΕΜΑΡ και επίσης εντοπίζεται στον οικισμό Λογγός, ο οποίος αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς οικισμούς των Παξών.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.686,47 τ.μ., στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια παλαιά διώροφη οικοδομή, η οποία έχει επιφάνεια 245 τ.μ. και βρίσκεται σε διπλανή απόσταση με το προαναφερθέν συγκρότημα κατοικιών. Και σε αυτή την περίπτωση, το οικόπεδο διαθέτει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα.

Όλα μαζί τα κτίρια λειτουργούν σαν ξενοδοχειακή μονάδα με την ονομασία Stemar Villas. H συγκεκριμένη κατοικία, που έχει την ονομασία Bella Vita, διαθέτει δύο μεγάλα διαμερίσματα με επιφάνεια 120 τ.μ. το καθένα ένα ανά στάθμη.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ένα ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας ενώ έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο ιστορικής σημασίας από το υπουργείο πολιτισμού καθώς το έτος κατασκευής του γυρνάει πίσω στο 1865.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη κατοικία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Sotheby’s με την τιμή πώλησης να ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η τιμή εκκίνησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αν και διορθωμένη προς τα πάνω μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου, έχει οριστεί αρκετά χαμηλότερα και πιο συγκεκριμένα στα 1,47 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}