Πλειστηριασμοί: Με ΜΑΤ πέταξαν στο δρόμο την Ιωάννα Κολοβού. Συνελήφθη η ίδια και ο γιός της!

 17/04/2024    09 : 17 : 08
κολοβου
71 / 100

Τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, Αβύδου 146. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, τα ξημερώματα της Τετάρτης και εισέβαλαν στο σπίτι, καταστρέφοντας την πόρτα. Στην κατοικία έφτασε φορτηγό για να μαζέψει τα πράγματα της οικογένειας, το οποίο αργότερα αποχώρησε, όπως αναφέρει η efsyn.gr.

Η χαμηλοσυνταξιούχος και ο γιος της συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη . Ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα επί της οδού Αβύδου, με στόχο να αποτρέψουν τη βίαιη προσπάθεια εκδίωξης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε δύο σημεία την οδό Αβύδου και δεν επέτρεπαν σε συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σπίτι, ενώ έγινε ρίψη χημικών. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Φτώχεια ακρίβεια πλειστηριασμοί , κανένας μόνος είμαστε μαζί», μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Υπενθυμίζεται πως της είχε σταλεί ειδοποιητήριο τον περασμένο Νοέμβριο από την εταιρεία «φάντασμα» που εξαγόρασε το σπίτι όταν βγήκε σε πλειστηριασμό.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα», τόνισε «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. «Τους πήραν με τις παντόφλες», υπογράμμισε. «Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν».

exosi 1exosi 2

Η χαμηλοσυνταξιούχος έχει χάσει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ από τραπεζικές κάρτες. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι των χρεών έχει ήδη καλυφθεί μετά τον έρανο υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας «φάντασμα» LOTUS 4A ΙΚΕ, που αγόρασε το διαμέρισμα της οδού Αβύδου στου Ζωγράφου έναντι 90.000 ευρώ, ζητά όλο το ποσό συν 500 ευρώ τον κάθε μήνα για το διάστημα που η οικογένεια μένει σε αυτό.

Τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου κατά τη διάρκεια της οποίας της έσπασαν βίαια την πόρτα. Η αλληλεγγύη του κόσμου όμως και η μαζική στήριξη στην Ιωάννα Κολοβού απέτρεψαν τα σχέδια των δυνάμεων ΜΑΤ.

Ιωάννα Κολοβού: Ποινική δίωξη στη δημοσιογράφο

Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης της Ιωάννας Κολοβού, στης οποία το σπίτι μετέβη νωρίτερα σήμερα δικαστικός επιμελητής και της έκανε ξανά έξωση.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Ιωάννας Κολοβού για διατάραξη οικιακής ειρήνης και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο από όπου πήρε αναβολή για τις 5 Φεβρουαρίου.

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκε αρκετός κόσμος προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο. Ο συνήγορος της Ιωάννας Κολοβού ανέφερε πως η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη. Ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της, η οποία είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Η δημοσιογράφος από την μεριά της δήλωσε πως έχασε το σπίτι της για χρέη ύψους 45.000 ευρώ και πως η τράπεζα απέρριψε τις προσπάθειες που έκανε για διακανονισμό. Το σπίτι της αγοράστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη έπειτα από τον πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ. Εκείνος της έκανε μήνυση επειδή η δημοσιογράφος συνέχισε να μένει στο σπίτι.

Για αυτό το λόγο σήμερα το πρωί, δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν στου Ζωγράφου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έξωση της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως ανέφερε και αργότερα η ίδια, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της με πριόνι πριν τη συλλάβουν.

Για διατάραξη οικιακής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων κατηγορείται η Ιωάννα Κολοβού

Τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων απέδωσε η Δικαιοσύνη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της δημοσιογράφου, η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της κ. Κολοβού, που είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως η βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της από το σπίτι τους, στην περιοχή του Ζωγράφου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}