Πλειστηριασμοί: Η πανστρατιά για τη μάχη στον Άρειο Πάγο και το βαρύ πολιτικό κόστος

Κυριακή 09/12/2023    05 : 04 : 06
αρειος παγος
70 / 100

Πλειστηριασμοί: Κρίσιμη δικαστική απόφαση έρχεται σύντομα (;). Ο λόγος για τους πλειστηριασμούς όπου στις 26 του μηνός εκδικάζεται στον Αρειο Πάγο η προσφυγή για τα κόκκινα δάνεια που έχουν κάνει τα funds και οι γνωστοί… servicers.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, με επιστολή της, έδωσε τη στήριξή της στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων για την παρέμβαση που θα κάνει μαζί με άλλους φορείς ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά την 26η Ιανουαρίου 2023, σχετικά με την υποστήριξη της προστασίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους για διάφορους λόγους.

Μεταδίδει το ot.gr

Ειδικότερα, οι δανειολήπτες προστατεύονται με την υφιστάμενη πρόσφατη νομολογία (απόφαση Αρείου Πάγου 822/2022) και στις 21/1/2-023 ύστερα από ενέργειες των funds, εκδικάζεται ενώπιον του Αρείου Πάγου υπόθεση στην οποία θα κριθεί αν οι εταιρείες διαχείρισης, ως εντολοδόχοι των funds που αγόρασαν τα δάνεια, μπορούν να προβούν σε δικαστικές ενέργειες κατά των δανειοληπτών.

Πάντως, οι εταιρείες διαχείρισης είναι σίγουρες ότι θα αρθεί και το τελευταίο δικαστικό εμπόδιο ώστε να επισπευστούν οι πλειστηριασμοί. Αλλωστε, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις που δίνουν στις εταιρείες το δικαίωμα να επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς.

Πότε θα εκδοθεί η απόφαση; Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Αλλά βάζουμε στοίχημα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις εκλογές;

Το πολιτικό κόστος
Το πολιτικό κόστος μιας δικαστικής απόφασης υπέρ των funds θα είναι μεγάλο και είναι προφανές ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να το αντέξει.

Ούτε βεβαίως θα ήταν καλή εικόνα να γίνονται μαζικοί πλειστηριασμοί στο δρόμο προς τις κάλπες.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία του e-auction, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 6.719 πλειστηριασμοί. Στο σφυρί θα βγουν σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια αλλά και περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων που ανήκουν σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

Το θέμα είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα γίνουν αφού μετά τον Απρίλιο θα κλείσουν τα δικαστήρια για αρκετό καιρό λόγω εκλογών. Θα μαζευτούν όλοι για μετά τις κάλπες; Τότε στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα γίνει στην κυριολεξία χαμός.

…………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}