Πλειστηριασμοί: Βίλες, ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία άλλαξαν χέρια!

 20/07/2024    06 : 28 : 55
πλειστηριασμοι1
65 / 100

Από ξενοδοχεία και συγκροτήματα πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών μέχρι ζαχαροπλαστεία άλλαξαν χέρια κατά τους  πλειστηριασμούς της Τετάρτης, όπου ασφαλώς κυριάρχησε το σφυρί για την βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, η οποία κατακυρώθηκε έναντι 13,12 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη βίλα του εκκεντρικού billionaire, όμως, βγήκε στο σφυρί και το 3 αστέρων ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» στη Νικιάνα της Λευκάδας. Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν προσφυγής το Μονομελές Πρωτοδικείο Λευκάδας αποφάσισε στις 18 Σετπεμβρίου την αύξησή της στα 2,4 εκατ. ευρώ. Τελικά το ξενοδοχείο κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στα 2.400.001 ευρώ. Σημειώνεται ότι στον πλειστηριασμό βγήκε ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο έκτασης 2.792,32 τ.μ. μετά του τριώροφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αλέξανδρος» επιφάνειας του ισογείου 634,72 τ.μ., του πρώτου ορόφου 557,62 τ.μ. και του δευτέρου ορόφου 496,44 τ.μ. Επίσης, ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης εκτάσεως 689,06 τ.μ.

Το Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική
Από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει εμπλακεί στην περιπέτεια των πλειστηριασμών το συγκρότημα πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών Nefeli Luxury Villas στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Το σφυρί αφορούσε από τότε τις 12 από τις συνολικά 24 κατοικίες.

Το συγκρότημα ανήκει στην εταιρεία Οικοδομικές Επιχειρήσεις Νεφέλη Α.Ε. και αναπτύσσεται σε έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Είναι κατασκευασμένο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοποιίες είναι από πλινθοδομή. Η στέγη αποτελείται από επικεραμωμένη πλάκα σκυροδέματος και τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές. Ο περιβάλλων χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με εσωτερική οδοποιία, δενδροφυτεύσεις, γκαζόν κ.ά., ενώ περιλαμβάνει κεντρική πισίνα εμβαδού 79 τ.μ.

Οι αρχικές τιμές πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες κλιμακώνονταν ανάλογα με το εμβαδόν και τα χαρακτηριστικά τους, από 226.663 έως 681.615 ευρώ, με τη συνολική τιμή να διαμορφώνεται σε 3.629.073 ευρώ.

Ωστόσο ο αρχικός πλειστηριασμός ήταν άγονος, όπως και οι επόμενοι. Κατά το σφυρί που χτύπησε τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου άλλαξαν χέρια και οι 12 κατοικίες, με τις μειωμένες τιμές εκκίνησης να διαμορφώνονται από 147.330 ευρώ έως 589.065 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κατακύρωση έγινε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, ενώ σε ορισμένες το τίμημα ανέβηκε αρκετά παραπάνω.

Ο «Βάρσος 1945»
Ένα όνομα συνδεδεμένο με το ποιοτικό γλυκό είναι η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Δ. Βάρσος 1945». Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την ομώνυμη επιχείρηση της Κηφισιάς, με την οποία άλλωστε τη χωρίζουν 53 χρόνια. Και τούτο καθώς ο Βάρσος της Κηφισιάς ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1892, ενώ ο Βάρσος του Χαλανδρίου το 1945, όπως μαρτυρεί και η επωνυμία του.

Η αφετηρία ήταν ένα μικρό γαλακτοπωλείο όπου τα τρία αδέλφια, Δημήτρης, Παναγιώτης και Ιωάννης Βάρσος, διέθεταν, πέρα από φρέσκο γάλα, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμες και αργότερα το γαλακτομπούρεκο που τους έκανε διάσημους στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε ζαχαροπλαστείο διατηρώντας τα παραδοσιακά προϊόντα και την ποιότητά της και στην πορεία δημιουργήθηκαν τέσσερα καταστήματα και τμήμα catering.

Έχοντας συμπληρώσει οκτώ δεκαετίες στην αγορά και με την τρίτη γενιά της οικογένειας πλέον στο τιμόνι, η εταιρεία βρισκόταν από πέρυσι αντιμέτωπη με την απειλή του πλειστηριασμού για το κατάστημα στα Βριλήσσια λόγω χρεών. Μετά από τέσσερις άγονες προσπάθειες τελικά χθες το κατάστημα άλλαξε χέρια.

Το σφυρί αφορούσε οικόπεδο 631,48 τ.μ. επί της λεωφόρου Πεντέλης, στο οποίο έχει ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή με υπόγειους χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης. Ειδικότερα, το κτίριο αποτελείται από υπόγειο γκαράζ, υπόγεια αποθήκη, υπόγειο και ισόγειο καταστήματος, χώρο επαγγελματικής στέγης στον πρώτο όροφο και διαμέρισμα-κατοικία στον δεύτερο όροφο. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 1.111.500 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στα 1.111.501 ευρώ.

Το ακίνητο της PEGO
Ανάμεσα στα ακίνητα που άλλαξαν χέρια περιλαμβάνεται και το βιοτεχνικό κτίριο της εταιρείας PEGO Α.Ε., επί της λεωφόρου Κηφισού και των οδών Αντιγόνης και Ακράγαντος στην περιοχή της Κολοκυνθού. Το ακίνητο βγήκε με τιμή εκκίνησης 843.400 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.361.000 ευρώ, δηλαδή 517.600 ευρώ παραπάνω.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}