Έρχεται “σφαγή” από Σεπτέμβριο: Οι πλειστηριασμοί παίρνουν “φωτιά” σε όλη την χώρα!

 23/09/2023    01 : 52 : 19
πλειστηριασμοι
73 / 100

Πλειστηριασμοί ακινήτων: «Βροχή» διαδικασιών στην Αχαΐα μέχρι το τέλος του 2023

Μπαράζ πλειστηριασμών έχει προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα στο νομό Αχαΐας, αφού μόνο για την περιοχή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας για 214 ακίνητα, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα γίνουν συνολικά 376 πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που άντλησε η «Πελοπόννησος» από το eauction.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τους πλειστηριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων εκτείνεται στην ακτογραμμή της Αχαΐας και κατά κύριο λόγο στην πόλη της Πάτρας. Ιδιαίτερα για τις επόμενες 50 ημέρες έχουν προγραμματιστεί 214 πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια και αποθήκες.

Η χαμηλότερη τιμή στην οποία προσφέρεται ακίνητο στην Αχαΐα είναι ένα οικόπεδο μόλις 15 τ.μ. και η πρώτη προσφορά που θα δεχθεί το σύστημα ανέρχεται στα 101 ευρώ. Στον αντίποδα, το ακίνητο που ξεχωρίζει για την τιμή που βγαίνει σε πλειστηριασμό στη σχετική λίστα είναι ένα Βιομηχανικό Κτίριο στις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ Πάτρας.

Πρόκειται για ένα ακίνητο 32.018 τ.μ., με υπόστεγα, κτίρια αποθηκών, γραφεία και θέσεις στάθμευσης, που έχει κατασκευαστεί το 1985. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 3.258.000 ευρώ.

Το δεύτερο ακίνητο της Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας έχει έκταση 5.873,74 τ.μ., όπου περιλαμβάνεται ένα διώροφο κτίριο με υποδοχή, γραφεία, αίθουσα, χώρους αποθήκευσης, κυλικεία και βιομηχανικό χώρο. Αυτή η περίπτωση έχει τιμή εκκίνησης προσφορών τα 1.650.000 ευρώ.

Στη γεωγραφική κατανομή των πλειστηριασμών, στον Δήμο Ερυμάνθου βρίσκεται ένα οικόπεδο στα Λακκώματα, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας οκτώ περιπτώσεις, όπου η μία είναι ένα διαμέρισμα 112 τ.μ. και τα υπόλοιπα οικόπεδα και αγροτεμάχια, ενώ στον Δήμο Αιγιάλειας βρίσκονται 16 περιπτώσεις. Εκεί βγαίνουν σε πλειστηριασμό αρκετές περιπτώσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων, με μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης το μισό εκατ. ευρώ ενός κτιρίου μεικτής χρήσης στην περιοχή της Αιγείρας.

Ολα τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, με πολλές περιπτώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών. Αυτό που δεν γίνεται γνωστό μέσα από την πλατφόρμα του eauction, όπου εκτελούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι αν και ποιες από αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας. Εφόσον υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα σημειωθούν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, αλλά και οργανώσεις, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το Φθινόπωρο των πλειστηριασμών στο ν. Τρικάλων

Σπίτια, καταστήματα, χωράφια και ξενοδοχεία στο «σφυρί» ακόμα και για χρέος λίγων ευρώ

Στον ν. Τρικάλων, περίπου 156 ιδιοκτήτες μέχρι σήμερα, κινδυνεύουν να δουν τις ιδιοκτησίες τους να αλλάζουν χέρια από το Φθνινόπωρο, αφού ο νομός μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από το νέο κύμα πλειστηριασμών που θα «πλήξει» την χώρα μετά το τέλος του καλοκαιριού έως το 2024.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr οι πλειστηριασμοί αφορούν κυρίως κατοικίες, καταστήματα, αγροτεμάχια και ξενοδοχεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκεται στον Δήμο Τρικκαίων και συγκεκριμένα οι πλειστηριασμοί ανέρχονται σε 88, ακολουθούν ο Δήμος Μετεώρων με 24, ο Δήμος Πύλης με 23 και Δήμος Φαρκαδόνας με 21.

Αν το Φθινόπωρο η κατάσταση είναι δύσκολη, ο νέος χρόνος αναμένεται ακόμη πιο δραματικός…

Σεπτέμβριος των πλειστηριασμών και στη Μεσσηνία – Πάνω από 80 πλειστηριασμοί

Στην Μεσσηνία αρκετοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να δουν τα σπίτια, τα οικόπεδα και τις ιδιοκτησίες τους να αλλάζουν χέρια εντός του Σεπτεμβρίου αφού ο νομός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από το νέο κύμα πλειστηριασμών που θα «πλήξει» την χώρα μετά το τέλος του καλοκαιριού, όσο και αν η κατάσταση στην περιοχή είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το eauction.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τους πλειστηριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται στους δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, από 1η Σεπτεμβρίου έως τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 83 πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, ακόμα και ξενοδοχεία εκ των οποίων οι 44 αφορούν τον δήμο Καλαμάτας, οι 22 τον δήμο Τριφυλίας, οι 9 τον δήμο Μεσσήνης, οι 4 τον δήμο Οιχαλίας, 2 τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης.

Συνολικά, από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αναμένεται ότι χιλιάδες ακίνητα θα βγουν στο σφυρί από τις τράπεζες, τα funds και τους servicers, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο. Επισημαίνεται πως κάθε χρόνο οι e-πλειστηριασμοί «παγώνουν» τον μήνα Αύγουστο και δεν διενεργείται καμία διαδικασία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στην ειδική πλατφόρμα e-auctions των συμβολαιογράφων έχουν αναρτηθεί 4.080 πλειστηριασμοί κατοικιών έως το τέλος τους χρόνου και συνολικά 9.775 ακίνητα. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες ακίνητα, ακόμα και πρώτες κατοικίες, θα βγουν στο σφυρί τους επόμενους μήνες, με τους δανειολήπτες να έχουν στα χέρια τους πολύ συγκεκριμένα «όπλα» για να αμυνθούν.

Ο Σεπτέμβριος των πλειστηριασμών και στην Ηλεία

Στην Ηλεία, περίπου 45 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να δουν τα σπίτια, τα οικόπεδα και τις ιδιοκτησίες τους να αλλάζουν χέρια εντός του Σεπτεμβρίου αφού ο νομός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από το νέο κύμα πλειστηριασμών που θα «πλήξει» την χώρα μετά το τέλος του καλοκαιριού, όσο και αν η κατάσταση στην περιοχή είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που άντλησε η «εφ. Πατρίς» από το eauction.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τους πλειστηριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται όπως είναι φυσιολογικό στους δήμους Πύργου και Ήλιδας ενώ ο μοναδικός δήμος που γλιτώνει είναι αυτός της Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αφού εντός Σεπτεμβρίου δεν έχει προγραμματιστεί ούτε ένας πλειστηριασμός.

Συγκεκριμένα, από 1η Σεπτεμβρίου έως τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 45 περίπου πλειστηριασμοί για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, ακόμα και ξενοδοχεία εκ των οποίων οι 19 αφορούν τον δήμο Πύργου, οι 15 τον δήμο Ήλιδας, οι 9 τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και από 2 τους δήμους Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως και Πηνειού.

Ειδικότερα, ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αφορούν την πρωτεύουσα της Ηλείας αφορούν δυο καταστήματα με τιμή πρώτης προσφοράς τις 409 χιλιάδες και 111 χιλιάδες αντίστοιχα, δυο οικόπεδα με τιμή πρώτης προσφοράς τις 182 και τις 81 χιλιάδες αντίστοιχα και ένα βιομηχανικό – βιοτεχνικό χώρο με τιμή πρώτης προσφορά τις 47,5 χιλιάδες ευρώ.

Στον δήμο Ήλιδας, στο «σφυρί» αναμένεται, μεταξύ άλλων, να βγει τον Σεπτέμβριο βιομηχανικός – βιοτεχνικός χώρο με τιμή 1ης πρώτης προσφοράς 1.110.000 ευρώ, δυο κατοικίες με τιμή πρώτης προσφοράς 74 και 70 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα και ένα οικόπεδο με κτίσμα αξίας 138 χιλιάδων ευρώ.

Στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ξενοδοχείο θα βγει στο «σφυρί» με τιμή πρώτης προσφοράς 1.070.000 ευρώ και ένα αγροτεμάχιο με κτίσμα αξίας 900 χιλιάδων ευρώ ενώ στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μια ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τις 429 χιλιάδες ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

……………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}