Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια τα 301 «ασημικά» του Δημήτρη Κοντομηνά

 27/01/2023    07 : 33 : 35
κοντομηνας
64 / 100

Άλλαξαν χέρια τα περισσότερα από 300 αντικείμενα που ανήκαν στον Δημήτρη Κοντομηνά και βγήκαν στο σφυρί από την εταιρεία που απέκτησε τη βίλα του στην Ύδρα.

Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr στις 23 Ιανουαρίου, ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της «Διευρωπαϊκή Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά, κατά το παρελθόν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 1980, αποτέλεσε μαζί με την Demco βασικούς βραχίονες των επενδυτικών δραστηριοτήτων του εκλιπόντος μεγαλοεπιχειρηματία.

Προ δεκαετίας, την εποχή του 2012, η «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων-Οικονομοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» εμφανιζόταν να κατέχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις, ύψους 82 εκατ. ευρώ, αλλά και να κουβαλάει ήδη συσσωρευμένες ζημίες 52 εκατ. ευρώ, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει μηδενικό κύκλο εργασιών.

Η εταιρεία εμφανίζεται να εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα επί της Αττικής Οδού (στο 40,2 χλμ στο ύψος της Κάντζας) όπου στεγαζόταν και ο σταθμός Alpha, επί περιόδου Κοντομηνά.

Παράλληλα, η «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» είναι μαζί με την «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» οι δύο εταιρείες σε βάρος των οποίων στρέφεται ο πλειστηριασμός για το μεγάλο «ράντσο» του Δ. Κοντομηνά στο Σκάλωμα Αργολίδας, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.

Στην «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» ανήκε και η βίλα του Δ. Κοντομηνά στην Ύδρα, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό στις 24 Ιουνίου 2022 και κατακυρώθηκε με 706.000 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης που ήταν στα 2.055.000 ευρώ.

Το σφυρί για τα 301 αντικείμενα
Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγήκαν 301 κινητά πράγματα, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 13.333,33 ευρώ, ενώ η κατακύρωση έγινε στις 13.333 ευρώ.

Επισπεύδουσα ήταν η «Καλό Λιβάδι Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων», που εδρεύει στο Μαρούσι στη ΛΚ. Κηφισίας 44, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της VNK Capital, επενδυτικής εταιρείας των επιχειρηματιών Βασίλη και Νέλης Κάτσου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Καλό Λιβάδι Α.Ε.Δ.Α.» (με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Σελλά) είναι εκείνη που επικράτησε στον πλειστηριασμό για τη βίλα Κοντομηνά στην Ύδρα. Συγκεκριμένα το ακίνητο κατακυρώθηκε στα 2.761.000 ευρώ και νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ακινήτου στην Ύδρα είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, πρώην ιδιοκτήτης της Pharmathen και βασικός μέτοχος της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάτσος απέκτησε το ακίνητο ως ιδιωτική αγορά η οποία δεν σχετίζεται με τις επενδυτικές του δραστηριότητες.

Εκτελεστός τίτλος για τον πλειστηριασμό ήταν η υπ’ αριθμ. 26/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αίγινας και στο σφυρί βγήκαν διάφορα αντικείμενα από ξύλινες καρέκλες, τραπέζια και πίνακες μέχρι κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, αλλά και ασημένια σερβίτσια. Μεταξύ αυτών «ένας δίσκος σερβιρίσματος μεγάλος με λεπτομέρειες μετάλλου όπου στο κέντρο υπήρχε το έμβλημα του προηγούμενου ιδιοκτήτη (DC)», όπως αναφέρεται.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}