Πασχαλινό τραπέζι: «Τσουχτερές» οι τιμές στα αρνιά

 21/06/2024    04 : 45 : 45
arnia
63 / 100

Αρνιά: Ακριβότερα θα πληρώσουμε φέτος τον παραδοσιακό οβελία, καθώς οι έμποροι εκτιμούν πώς η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 15 ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει τις προσπάθειες να συγκρατηθούν οι τιμές των κρεάτων στα σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, με τη βοήθεια του μέτρου για το Καλάθι του Πάσχα.

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και οι καταναλωτές έχουν αρχίσει ήδη την έρευνα τους για το αρνί και το κατσίκι που δεν λείπε παραδοσιακά από το πασχαλινό τραπέζι. Οι καταναλωτές φαίνεται ότι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προμηθευτούν τον παραδοσιακό οβελία με τους εμπόρους να εκτιμούν ότι η τιμή του θα φτάσει ακόμα και τα 15 ευρώ το κιλό.

«Όταν ο παραγωγός θέλει περίπου 8,50-9 ευρώ το κιλό, περίπου 11 θα πουλήσει ο έμπορος και περίπου στα 15 ευρώ-ίσως και λίγο παραπάνω- θα πουλήσει ο κρεοπώλης» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας καταστηματαρχών κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά για τα πασχαλινά έχει ξεκινήσει, με τους καταναλωτές να αναζητούν με αγωνία την χρυσή τομή μεταξύ ποιότητας και κόστους. Σύμφωνα με τους εμπόρους οι τιμές στην Βαρβάκειο Αγορά κινούνται στα περυσινά επίπεδα. Το αρνί και το κατσίκι είναι στα 12 ευρώ το κιλό, ενώ η συκωταριά στα 6,99 ευρώ το κιλό.

«Από χθες έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον από τους καταναλωτές. Ξεκίνησαν να αγοράζουν συκωταριές, έντερα. Παίρνουν αρνί και κατσίκι για κατσαρόλα και φούρνο. Οι τιμές είναι στα περυσινά επίπεδα, οπότε θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικές και για τους καταναλωτές. Έχουμε βάλει πάρα πολύ “πλάτη” ώστε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης.

Ανάσα για πολλούς καταναλωτές αποτελεί και το «Καλάθι του Πάσχα» που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ και περιλαμβάνει τα πασχαλινά εδέσματα. Από την Μεγάλη Εβδομάδα η κίνηση στην αγορά αναμένεται να αυξηθεί.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}