Παραδοχή Intrum: Θα γίνουν μεγάλες μπίζνες με τα δάνεια στη δευτερογενή αγορά

 14/04/2024    05 : 45 : 34
κοκκινα δανεια
70 / 100

Τις σημαντικές προοπτικές της ελληνικής δευτερογενούς αγοράς δανείων περιέγραψε στο συνέδριο του DDC στο Λονδίνο ο ‘Ακης Μπης, Managing Director της Intrum Investments Greece. Μιλώντας σε ακροατήριο στελεχών της επενδυτικής αγοράς από όλη την Ευρώπη, ο κ. Μπης εκτίμησε ότι την επόμενη διετία «θα αλλάξουν χέρια» χαρτοφυλάκια δανείων μεγάλου ύψους, μη εξυπηρετούμενα ή εκ νέου «πράσινα».

Από το ot.gr

Η δυναμική της ελληνικής αγοράς είναι ισχυρή ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», σημείωσε ο κ. Μπης, προσθέτοντας ότι μέσω της ενεργούς και εξειδικευμένης διαχείρισης από τους servicers, τα δανειακά χαρτοφυλάκια που γίνονται εκ νέου εξυπηρετούμενα, «ξαναβγαίνουν» στην αγορά, ενισχύοντας έτσι την κινητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό ενδιαφέρον ενισχύεται τόσο στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και στην αγορά των λεγόμενων reperforming δανείων που βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο ακόμη, επισήμανε ο επικεφαλής της Intrum Investment Greece. «Ο αυξημένος όγκος μακροπρόθεσμα βιώσιμων, συναινετικών λύσεων που παρέχονται από πλευράς των servicers θα αυξήσει τα δάνεια, κυρίως στεγαστικά και επιχειρηματικά που μέσω αναδιάρθρωσης, γίνονται εκ νέου εξυπηρετούμενα και επανέρχονται στον οικονομικό κύκλο».

Η προοπτική ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα λειτουργεί επίσης προς την κατεύθυνση βελτίωσης των πιστωτικών συνθηκών και περαιτέρω ενίσχυσης του επενδυτικού κλίματος, ανέφερε ο κ. Μπης.

Ο όμιλος Intrum, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη συναλλαγή που έγινε στην εγχώρια δευτερογενή αγορά στα τέλη του 2021, ολοκλήρωσε πρόσφατα την απόκτηση του χαρτοφυλακίου Souq ενώ εξετάζει όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσω της Ιntrum Investments Greece.

Ο κ. Μπης τόνισε ότι o όμιλος Intrum φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον στις συναλλαγές της ελληνικής αγοράς, έχοντας συμμετάσχει σε ορισμένες που έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως για το χαρτοφυλάκιο Tethys, το πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο δανειακών απαιτήσεων που διατέθηκε επιτυχώς στη δευτερογενή αγορά.

Με την πρόσφατη προσθήκη του χαρτοφυλακίου Souq, η συνολική αξία απαιτήσεων από τα χαρτοφυλάκια που έχει αποκτήσει ο όμιλος Intrum στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ. Πλέον αυτών, ο όμιλος έχει επενδύσει και σε ομόλογα τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», η ονομαστική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}