Παίρνουν «φωτιά» μέσα στον Ιούλιο οι πλειστηριασμοί!

 22/06/2024    07 : 30 : 17
pleistiriasmos akinita
66 / 100

Πάνω από 5.900  πλειστηριασμοί Πανελλαδικά μέχρι τις 31/7

Στον ύπνο ή μάλλον στις… παραλίες θα πιάσουν χιλιάδες δανειολήπτες οι πλειστηριασμοί που ξεκινούν από τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε καθώς είναι χαρακτηριστικό πως πανελλαδικά έως τις 31 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 5.900 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 80 περίπου αφορούν την Ηλεία.

Η αρχή έγινε από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και όπως φαίνεται οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιστούν και μάλιστα θα επισπευθούν λόγω και του κλεισίματος των δικαστηρίων τον Αύγουστο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια περίοδο που δύσκολα θα υπάρξουν αντιδράσεις από συλλογικότητες και πολίτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απώλεια της περιουσίας τους πριν καν μπει το φθινόπωρο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η περίοδος που γίνονται μαζεμένοι τόσοι πλειστηριασμοί δεν είναι καθόλου τυχαία αφού πρόθεση των funds είναι να πιάσουν την ίδια την κοινωνία εξαπίνης προκειμένου να περάσουν αυτό που θέλουν, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό αφού ως γνωστόν η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι πολύ συγκεκριμένη και γίνεται αθόρυβα με αποτέλεσμα χιλιάδες ακίνητα να έχουν χαθεί από τα χέρια των ιδιοκτητών τους.

Πρόκειται για σπίτια που ανήκουν σε πολίτες που έχουν πάρει δάνεια στα οποία δεν έχουν κατορθώσει να ανταπεξέλθουν, δίχως ταυτόχρονα να προλάβουν να μπουν στους ευνοϊκούς όρους του νόμου Κατσέλη. Σε τοπικό επίπεδο τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι από τον Πύργο και ακολουθεί η περιοχή του Βαρθολομιού και της Αμαλιάδας χωρίς ωστόσο και άλλες περιοχές όπως η Αρχαία Ολυμπίας και η Ανδραβίδα να αποτελούν εξαίρεση. Πρόκειται για παντός τύπου ακινήτων από διαμερίσματα και οικόπεδα έως και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία κτλ.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ακινήτων που πρόκειται μέχρι τέλος Ιουλίου να βγουν στο σφυρί στην Ηλεία αφορούν να επαγγελματικό κτίριο 2,228 τ.μ. στην Αμαλιάδα με τιμή 381.500 ευρώ, μια μεζονέτα 324 τ.μ. σε περιοχή του Πύργου με τιμή εκκίνησης 300 χιλιάδες ευρώ, δύο βιοτεχνικά κτίρια σε περιοχή του Πύργου 956 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 320 χιλιάδες ευρώ, ένα κατάστημα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας 457 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 195 χιλιάδες ευρώ, ένα κατάστημα στη Ζαχάρω 305 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 186 χιλιάδες ευρώ και ένα κτίριο μεικτής χρήσης 300 τ.μ. στην Αμαλιάδα με τιμή εκκίνησης 144 χιλιάδες ευρώ.

………………………..

Με πλειστηριασμό κινδυνεύει ξανά φτωχό ανδρόγυνο με ραφτάδικο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τέλος το ανθρώπινο δράμα χιλιάδων πολιτών ανά την επικράτεια, που και μετεκλογικά παραμένουν υπό την δαμόκλειο σπάθη των funds εξαιτίας της διατρανωμένης βούλησης της κυβέρνησης να αφήσει βορρά στα «κοράκια» την πρώτη κατοικία με το επιχείρημα ότι αρκεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται νέος μηχανισμός προστασίας, παρόλο που οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων συνεχίζουν ανενόχλητες τις άδικες πρακτικές για την υφαρπαγή των ακινήτων, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να αθετούν συμφωνίες, όπως συνέβη την Τετάρτη στο Κερατσίνι, όπου σωματεία, φορείς και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά απέτρεψαν απόπειρα έξωσης από σπίτι, το οποίο εκπλειστηριάστηκε ερήμην του δανειολήπτη παρά την αντίθετη δέσμευση για «πάγωμα» της διαδικασίας.

Ανάλογoς ο εφιάλτης ανδρόγυνου με χαμηλής αξίας σπίτι κι ένα ραφτάδικο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την «doValue» κινδυνεύει εκ νέου με πλειστηριασμό, ο οποίος είχε ανασταλεί πριν λίγους μήνες χάρη σε διαμαρτυρία στη συμπρωτεύουσα . Μόνο οι δυο τους δουλεύουν πλέον την μικρή επιχείρηση, αφότου «χτυπήθηκε» λόγω της κρίσης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο πλευρό τους πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών» και ο «Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση». Κατάφεραν την αποτροπή πλειστηριασμού λαϊκού νοικοκυριού στο Αγρίνιο και βιώσιμες ρυθμίσεις χρεών άλλων έξι οικογενειών με «κούρεμα» και δόσεις στη βάση των εισοδημάτων τους.

Η Πρωτοβουλία συνεχίζει την προσπάθεια και για ματαίωση πλειστηριασμού στην Πάτρα, καθώς η «doValue» ζήτησε προκαταβολή 6.000 ευρώ από οφειλέτη με βεβαίωση ευαλωτότητας.

……………………………….

Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί τον Ιούλιο σε Χαλκιδική και Θράκη

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες σε Χαλκιδική και Θράκη. Η διενέργεια των πλειστηριασμών πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καταλύματα που βγαίνουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά στο σφυρί, αλλά και κάποια που κάνουν το… ντεμπούτο τους.

Στο σφυρί εκ νέου το «Lesse Hotel»

Άγονος ήταν ο τελευταίος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική, που στρεφόταν κατά της «Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Λεσσέ», με τιμή πρώτης προσφοράς 4,2 εκατ. ευρώ. Έτσι, για το ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί επαναληπτικό σφυρί για τις 28 Ιουλίου, με την ίδια τιμή εκκίνησης.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Do Value Greece, αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό κείμενο στη θέση «Αμπαρίτσα», στην περιοχή Χανιώτη, έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Οι δύο παραπάνω αγροί, καθότι συνεχόμενοι, αποτελούν έναν ενιαίο αγρό, εκτάσεως, μέτρων τετραγωνικών 9.475 τ.μ. Επί του ως άνω ενιαίου αγρού έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Lesse Hotel». Η μονάδα είναι 4 αστέρων και αποτελείται από πέντε κτήρια.

Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ.

Οι πλειστηριασμοί στη Θράκη

Το ξενοδοχείο τριών αστέρων «Νατάσσα», δυναμικότητας 151 κλινών βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 19 Ιουλίου με επισπεύδουσα την Do Value Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ως διαχειρίστρια της POSEIDON Financial Investor Designated Activity Company.

Τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο που περιλαμβάνει WC, αποθήκη και το λεβητοστάσιο συνολικού εμβαδού (578,70τ.μ.), ισόγειο όροφο που περιλαμβάνει τη ρεσεψιόν, το μαγειρείο, το εστιατόριο, το μπαρ, το σαλόνι, το λογιστήριο, και μία αίθουσα συνεστιάσεων εμβαδού (812,70τ.μ.), πρώτο όροφο που αποτελείται από δωμάτια και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού (812,70τ.μ.), δεύτερο και τρίτο όροφο που αποτελούνται από δωμάτια συνολικού εμβαδού (812,70τ.μ.) ο κάθε όροφος αντίστοιχα.

Για τις 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το διάστερο ξενοδοχείο «Ήρα» στην Αλεξανδρούπολη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 907.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη ΑΕ. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 32 δωμάτια, ήτοι 28 δίκλινα και 4 μονόκλινα.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}