Πέτρος Κουσουλός: Αυτοβούλως στον Άρειο Πάγο και συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο

 15/07/2024    08 : 54 : 37
κουσουλος
66 / 100

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», Πέτρος Κουσουλός, προκειμένου να ενημερωθεί για την ποινική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του μετά την αποκάλυψη-σοκ της Κυριακής σχετικά με τις επισυνδέσεις (τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016) στα κινητά τηλέφωνα του Σπύρου Σαγιά και του Στέργιου Πιτσιόρλα οι οποίοι συνομιλούσαν με στελέχη της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ και προσπαθούσαν να «σταματήσουν» την εισαγγελική έρευνα η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο (από τους κ.κ. Αθανασίου) σχετικά με το σκάνδαλο του Ναυαγίου της Ζακύνθου.

Συνοδευόμενος από τρεις εκ των δικηγόρων της εφημερίδας «Μ» (κ.κ. Γρατσια, Ροδουσακη και Πανταζη) ο δημοσιογράφος είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της εισαγγελικής Αρχής. Εξερχόμενος ο Πέτρος Κουσουλός δήλωσε έκπληκτος για την κινητοποίηση της εισαγγελικής Αρχής όχι για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Ζακύνθου αλλά για τον λόγο που η δημοσιογραφική έρευνα έκανε το καθήκον της δημοσιοποιώντας συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία φωτίζουν την περίπτωση του «Ναυαγίου».

Επεσήμανε δε ότι ουδέποτε κρύφτηκε καθώς κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου ήταν παρών στις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές του υποχρεώσεις και δήλωσε ότι η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχιστεί με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ένταση για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Σημειώνεται ότι για το δημοσίευμα της εφημερίδας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία εξετάζει ενδεχόμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν οι επιληφθέντες μελέτησαν το γράμμα και τον σκοπό του Νόμου τα οποία για την τέλεση του αδικηματος απαιτούν σκοπό βλάβης του Κράτους ή τρίτου. Αφού λοιπόν το Κρατος, το δημόσιο και ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν βλάφθηκαν από το δημοσίευμα, αλλά αντιθέτως οφελήθηκαν αφού βγήκαν στο φως δεδομένα τα οποία κατάφωρα πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, ποιοι είναι αυτοί οι τρίτοι που πραγματικά βλάφθηκαν και τους οποίους πραγματικά θέλει να προστατεύσει η εισαγγελική έρευνα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}