Πέθανε ο Νικόλαος Δούρος, ιδρυτής της DUR

 25/09/2023    12 : 35 : 01
νικολαος δουρος
70 / 100

Την Κυριακή 23 Ιουλίου απεβίωσε ο Νικόλαος Δούρος, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ένδυσης DUR.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε η οικογένειά του με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει:

«Ο Νικόλαος Θ. Δούρος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας «Δούρος ΑΕ». Ήταν ένας πρωτοπόρος, οραματιστής επιχειρηματίας και πρότυπο οικογενειάρχη. Από το 2008 ήταν Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά και το 2011 βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή από την πρεσβεία της Ουγγαρίας με το Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος των Λεγεώνων, ως ο καλύτερος πρόξενος της Ελλάδας. Είχε διατελέσει Πρόεδρος των Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Τέλος, ήταν αντιπρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος και μέχρι πρότινος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λιμένος Πατρών.

Πλ. Μαρλαφέκας: Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του επιχειρείν
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρκαλέφας για την απώλεια του Ν. Δούρου.

«Ο Νίκος Δούρος υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο» σημείωσε σε δήλωσή του για την απώλεια του Νίκου Δούρου ο κ. Μαρκαλέφας.

Ο ίδιος συνεχίζει στην δήλωσή του αναφέροντας ότι «ο Νίκος Δουρος ενσάρκωσε το πρότυπο του εντελώς αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς εφόδια αλλά με την στήριξη της οικογένειάς του και κατόρθωσε βήμα-βήμα να κτίσει μία βιομηχανία πρότυπο στον χώρο της ένδυσης, με πανελλήνια αναγνώριση.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα έγιναν σε δύσκολες εποχές, που οι μετακινήσεις και οι επικοινωνίες ήταν σε εντελώς πρωτόγονη μορφή και χρειαζόταν σθένος, θέληση, υπομονή και επιμονή, αλλά και θάρρος για την ενασχόληση με την παραγωγή και το εμπόριο.

Ο Νίκος Δούρος δεν επαναπαύτηκε στις επιχειρηματικές επιτυχίες αλλά θέλησε να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο.

Πρόεδρος και πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με παράλληλη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια είτε ως πρόεδρος είτε ως μέλος των ΔΣ στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδος, την ΕΕΔΕ, κα. Επίσης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς, από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα διετέλεσε πρόεδρος των φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου».

Ο κ. Μαρλαφέκας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Νίκου Δούρου και δηλώνει πως ο εκλιπών αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως επάξιους συνεχιστές του έργου του.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}