Πάμε για δικαίωση Kiyosaki;; Η Credit Suisse παραδέχεται “σφάλματα” στις οικονομικές της καταστάσεις

 23/02/2024    06 : 53 : 21
credit suisse
67 / 100

Μια σειρά από ουσιώδεις αδυναμίες εντοπίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις του 2021 και του 2022 της Credit Suisse, μετά από τη νέα αναθεώρηση που προκλήθηκε από τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το 2021 και το 2022, “ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου στη χρηματοοικονομική πληροφόρηση δεν ήταν αποτελεσματικός”, ανέφερε η Credit Suisse στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι ουσιώδεις αδυναμίες που εντοπίστηκαν σχετίζονται με την αδυναμία σχεδιασμού και διατήρησης αποτελεσματικών αξιολογήσεων κινδύνου στις οικονομικές της καταστάσεις, ανέφερε η τράπεζα.

Η επανεκτίμηση των εσωτερικών ελέγχων της τράπεζας έρχεται παράλληλα με μια “δυσμενή γνώμη” που εξέδωσε η λογιστική εταιρεία PwC σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων του ομίλου. Η τράπεζα είπε ότι, ωστόσο, οι δηλώσεις της για τα έτη 2022, 2021 “παρουσιάζουν αρκετά” την οικονομική της κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Προφητεία-βόμβα Kiyosaki: “Η επόμενη τράπεζα που θα καταρρεύσει είναι η Credit Suisse”

Η Credit Suisse αναγκάστηκε να καθυστερήσει τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής της από την περασμένη εβδομάδα, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε ερωτήματα της τελευταίας στιγμής σχετικά με τις καταστάσεις ταμειακών ροών από το 2019 και το 2020.

Μάχη για τις εκροές
Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι εκροές κεφαλαίων από τους πελάτες και αυτό το μήνα παρά την τεράστια εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για την ανάκτηση των καταθέσεων. Σύμφωνα με την έκθεση της Credit οι εκροές χρημάτων πελατών που έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα στις αρχές Οκτωβρίου, δεν έχουν αντιστραφεί αν και έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Credit Suisse αγωνίζεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών, των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά από λάθη που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του δανειστή να διαχειρίζεται τους κινδύνους. Η ελβετική τράπεζα ξεκίνησε πέρυσι μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, ενώ έλαβε πιο άμεσα μέτρα για να κερδίσει πίσω τις καταθέσεις.

Η τράπεζα προσφέρει επιτόκια καταθέσεων που είναι σημαντικά υψηλότερα από τους ανταγωνιστές. Η Credit Suisse αύξησε τα επιτόκια τριών μηνών έως και περίπου 6,5% για νέα χρήματα 5 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω στην Ασία σύμφωνα με το Bloomberg.

“Θέλουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ulrich Koerner.

Τον Νοέμβριο, η τράπεζα ανακοίνωσε εκροές περίπου 84 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (92 δισεκατομμύρια δολάρια) στη βασική επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας μετά από καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την οικονομική υγεία της τράπεζας που τρόμαξε τους πελάτες της.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}