Ο Φλωρίδης τρόμαξε τους τραπεζίτες και γι΄αυτό οδεύει στην έξοδο…

 22/06/2024    05 : 58 : 01
φλωριδης
73 / 100

Κατά γενική ομολογία ο Γιώργος Φλωρίδης είναι ένας δύσκολος άνθρωπος με σταθερές θέσεις, τις οποίες δεν διαπραγματεύεται.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι τραπεζίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησύχησαν μετά τη βόμβα που έριξε από το βήμα της Βουλής για τον νόμο που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών.

Από το radar.gr

Στην ουσία ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή του νόμου, προκαλώντας νευρική κρίση στους τραπεζίτες, αλλά και στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρος Παπασταύρου, έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων και οργισμένων αντιδράσεων από τραπεζίτες.

Ζητούσαν να μάθουν αν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η αλλαγή του νόμου που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Οι εξηγήσεις του Μαξίμου, ότι πρόκειται για προσωπικές θέσεις του Γ. Φλωρίδη, δεν τους έπεισαν.

Γιατί ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Δεν αποκλείεται το επίμαχο αυτό πρόβλημα να τον φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να οδηγήσει στην έξοδό του από την κυβέρνηση.

Το ίδιο είχε γίνει και στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του σε υπουργείο, όταν συγκρούστηκε με ισχυρά συμφέροντα.

Πάντως ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει ηθική υποχρέωση να αλλάξει τον νόμο.

Είναι αμφίβολο αν μπορεί κανείς να τον μεταπείσει ή να τον χειραγωγήσει.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

…………………………………………

Πρωτοφανές άδειασμα από κυβέρνηση σε… υπουργό της, μετά τη γκάφα για τους τραπεζίτες κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Το σύστημα Μητσοτάκη ζει και βασιλεύει και πετάει με ευκολία ακόμη και τους ίδιους του τους υπουργούς προκειμένου να προστατευθούν Μαξίμου και πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι η γραμμή μετά το επικό αυτογκόλ του νέου υπουργού Δικαιοσύνης θα ήταν πως εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

Ερωτηθείς, λοιπόν, σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ευθαρσώς ότι ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση, συνεπώς, με πρωτοφανή τρόπο ακυρώνει τον ίδιον της τον υπουργό, χαρακτηρίζοντας «προσωπικές απόψεις» τα όσα δήλωσε από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και έφεραν σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Ακόμη κι έτσι το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν εξαιρετικά εκτεθειμένοι, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή «στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω, μη νομίζετε. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες και προστατεύουν συγκεκριμένους». Ο ίδιος, βέβαια, έκανε γκάφα ολκής, καθώς χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο νόμο που είχε, όμως ψηφίσει, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έπεσε… παγωμάρα στο Μαξίμου, καθώς οι δηλώσεις Φλωρίδη δεν σχολιάστηκαν, ενώ ακόμη και ο αντ΄αυτού Μάκης Βορίδης απέφυγε να πάρει θέση για το φιάσκο και προτίμησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μόνο η γκάφα

Η πρώτη εμφάνιση Φλωρίδη στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, όμως, είχε και άλλα ανησυχητικά σημάδια  για το μέλλον και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς ο νέος υπουργός επέλεξε να μην πει κουβέντα για το οργανωμένο/οικονομικό έγκλημα, ενώ έκανε και προβληματικές αναφορές σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.

ΠΗΓΗ

……………………………………………….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε: Δέσμευση Φλωρίδη για κατάργηση της ασυλίας των τραπεζιτών!

Οι τραπεζίτες κυβερνούν τη χώρα: Άδειασμα Φλωρίδη…fast track!!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}